Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Iνδονησία: «Μπαμπά μην φύγεις» - Συγκινεί ο γιος αξιωματικού που χάθηκε στο μοιραίο υποβρύχιο

Νατάσα Παυλοπούλου Νατάσα Παυλοπούλου

Ραγίζει καρδιές ο γιός ενός υποπλοιάρχου που χάθηκε στο μοιραίο ταξίδι του υποβρυχίου στα ανοικτά της Ινδονησίας. Στο βίντεο τον παρακαλάει να μη φύγει απο το σπίτι, σε μία έκκληση που μοιάζει προφητική.

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που τραβήχτηκε λίγη ώρα πριν από τη μοιραία άσκηση του υποβρυχίου που βυθίστηκε και κόπηκε σε τρία κομμάτια πριν απο λίγες ημέρες στο βυθό του Μπαλί.


Στο συγκινητικό στιγμιότυπο ένα αγοράκι δύο ετών εμφανίζεται να παρακαλάει τον πατέρα του -ένα από τα 53 μέλη του πληρώματος που χάθηκαν στη ναυτική τραγωδία- να μην…πάει για δουλειά.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Sharjah News και δείχνει τον μικρό Ακζα να κάνει τα πάντα για να πείσει τον μπαμπά του να μη φύγει, σα να …έχει κακό προαίσθημα. Και οι δύο γονείς αποκρούουν…με χαρά τις εκκλήσεις του.


Ο μικρός κλείνει το δρόμο στον 29χρονο υποπλοίαρχο του μοιραίου υποβρυχίου KRI Nanggala-402, Ιμάμ Αντί. Το νήπιο σπρώχνει τον πατέρα του, τον εμποδίζει να φύγει από το δωμάτιο ενώ του φωνάζει «όχι, όχι, όχι».


Ο μπαμπάς του εμφανίζεται να γελάει και να λέει στον μικρό «Ο μπαμπάς πρέπει να πάει τουαλέτα» ενώ λίγο μετά σκύβει και προσπαθήσει να ηρεμήσει τον απαρηγόρητο γιο του που επαναλαμβάνει ουρλιάζοντας «όχι, όχι, όχι».

Ήταν η τελευταία φορά που ο μικρος Ακζα είδε τον μπαμπά του. Λίγο αργότερα εκείνη την ημέρα ο 29χρονος άνδρας επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο που βυθίστηκε αύτανδρο στα ανοιχτά του Μπαλί.


Ο παππούς του μικρού δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι η συμπεριφορά του μικρού ήταν εντελώς ασυνήθιστη. Ο εγγονός του είπε δε συνήθιζε να κλαίει κάθε φορά που έφευγε ο μπαμπάς του για δουλειά. «Συνήθως, όταν ο Άντι έλεγε αντίο ήταν κάτι φυσιολογικό και συνηθισμένο», είπε στην Tribune News από το σπίτι του στο νησί Iάβα. «Αυτή τη φορά μέχρι να κλείσει η πόρτα, ο πατέρας του δεν μπορούσε πραγματικά να φύγει από το σπίτι».


Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας Χαντι Τζαχάντο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι και τα 53 μέλη του πληρώματος στο υποβρύχιο είναι νεκρά. «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορεί ν πούμε ότι όλο το πλήρωμα του υποβρυχίου είναι νεκρό. Γι 'αυτό, εκφράζω βαθιά συλλυπητήρια», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Φουρθιώτη: Το σακίδιο που «έκαψε» τους ποινικούς και η έρευνα στο λάπτοπ