Για ολόκληρα χρόνια ζούσαν χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Μάλιστα, κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή τους. Μέχρι που τους εντόπισε… drone.

Μία απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου, η οποία ζει χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ανακαλύφθηκε στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού.

Εξερευνητές του Funai, ενός κυβερνητικού Ινστιντούτου της Βραζιλίας, δημοσιοποίησαν βίντεο που τραβήχτηκε από drones και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ύπαρξη της άγνωστης φυλής.

Η ομάδα των εξερευνητών κάλυψε περισσότερα από 177 χιλιόμετρα με βάρκες, φορτηγά και μοτοσυκλέτες και άλλα 120 με τα πόδια, ανάμεσα σε πυκνά δάση, πριν φτάσει στο σημείο που βρέθηκαν τα ίχνη της άγνωστης φυλής.

Στο βίντεο φαίνεται μία έκταση με κομμένα δένδρα στην κοιλάδα του ποταμού Τζαβάρι, κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού, στην οποία διακρίνονται ανθρώπινες φιγούρες που περπατούν. Μία εξ αυτών φαίνεται να κρατά ένα δόρυ.

Η ομάδα Funai έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται κανό φτιαγμένα από κορμούς φοινικόδενδρων, ένα πέτρινο τσεκούρι και μία καλύβα με ψάθινη σκεπή.

Στην περιοχή ζουν 8 φυλές ιθαγενών οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο και τουλάχιστον άλλες 11, οι οποίες ζουν σε απομόνωση.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Funai

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχονται έντονα φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του

Μηλιώνης - Φλώρος: Από τη φυλακή στα μπουζούκια - Το σκάνδαλο με τη ΔΕΗ και το συμβόλαιο θανάτου

Αποκάλυψη - σοκ από επιστήμονα: Υγειονομική «βόμβα» το Μάτι - Πότε πρέπει να επιστρέψουν οι κάτοικοι

Drone εντόπισε άγνωστη φυλή του Αμαζονίου: Δείτε πώς ζουν (pics-vid)
01
Drone εντόπισε άγνωστη φυλή του Αμαζονίου: Δείτε πώς ζουν (pics-vid)