ΚΥΠΡΟΣ

Καθηγητές στην Κύπρο εκπαιδεύτηκαν για τον σχολικό εκφοβισμό

Καθηγητές στην Κύπρο εκπαιδεύτηκαν για τον σχολικό εκφοβισμό

Εκπαίδευση σε καθηγητές γυμνασίων και λυκείων της Κύπρου έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, με στόχο την σωστή αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Ένα πρόβλημα που υπάρχει όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο, ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές της Μεγαλονήσου, αφού στα πλαίσια του προγράμματος Comenius Regio Partnership, προϊόν συνεργασίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας και της Πάφου, καθηγητές έλαβαν σχετική ενημέρωση σε όλα τα σχολεία της Κύπρου.

Σύμφωνα με το sigmalive, την εκδήλωση προλόγισε Ιωάννης Ευθυμίου, επαρχιακός πρώτος λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν φιλότιμα τον ρόλο που τους ανατέθηκε ως μέλη της ομάδας παρέμβασης για τον εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία τους.

Η μορφή της εκπαίδευσης ήταν εργαστηριακή, περιλαμβάνοντας τη διασαφήνιση των ορισμών της βίας, της επιθετικότητας και του εκφοβισμού, των μορφών του εκφοβισμού, των μηχανισμών του εκφοβισμού, της αναγνώρισης των ρόλων σε ένα περιστατικό, καθώς και τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένη παρέμβασης.

Οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν εμπειρίες, αντάλλαξαν απόψεις και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Η ενημέρωση είχε απώτερο σκοπό στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας που θα προάγει την ειρήνη στο σχολείο ανάμεσα στους μαθητές.