ME TO N & ME TO Σ

Θα σας βάλουμε στη φυλακή

Θα σας βάλουμε στη φυλακή

Εσείς που βάλατε τα παιδιά μας στα τρένα. Εσείς που δεν ξέρατε, δεν είδατε, δεν ακούσατε...

Εσείς που λέγατε ότι τα τρένα είναι ασφαλή. Εσείς που χασκογελάτε στην εξεταστική. Εσείς που έχετε θράσος. Εσείς που ειρωνεύεστε τους γονείς των παιδιών που δολοφονήσατε. Εσείς που κάνετε πλακίτσα με τον θάνατο. Εσείς που δεν έχετε ίχνος ευθιξίας.

Εσείς που κρύβεστε πίσω από το σύστημα. Εσείς που είστε το σύστημα. Εσείς που το αφτί σας δεν ιδρώνει ούτε από φωνές, ούτε καν από το κλάμα. Εσείς που αντί να στείλετε τους ενόχους στο σκαμνί στέλνετε τους χαροκαμένους γονείς στην εκκλησία. Εσείς που αντί να παραδοθείτε μόνοι σας στη Δικαιοσύνη, κουνάτε και το δάχτυλο. Εσείς που χύσατε κροκοδείλια δάκρυα. Εσείς που μπαζώσατε. Εσείς που δώσατε εντολή να μπαζώσουν.

Εσείς που δεν λέτε αλήθεια ούτε στον ύπνο σας. Εσείς που ζείτε εις βάρος μας. Εσείς που πιστεύετε ότι θα ξεχάσουμε. Εσείς που το Μάτι, η Μάνδρα, η Ηλεία, η Εύβοια, τα Τέμπη ήταν απλά η κακιά η ώρα. Εσείς που μας κοροϊδεύετε. Εσείς που δεν το βουλώνετε. Εσείς που θεωρείτε ότι τα Τέμπη δεν αφορούν πια κανέναν. Εσείς που παίζετε με τις λέξεις και τις σκέψεις. Εσείς που δεν θυμάστε. Εσείς που είστε οι ισχυροί. Εσείς οι «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».

Εσείς, οι «σκοτώνω και δεν πληρώνω». Ναι εσείς. Όλοι εσείς.

Θα σας βάλουμε στη φυλακή.-

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα.

Ένα παιδί. Κάποιο παιδί.

Δολοφονία στα Τέμπη. Ένας χρόνος μετά.