MEDIA

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Ένας φόνος σοκάρει τους πάντες

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Ένας φόνος σοκάρει τους πάντες
Mega TV

Η σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς», επιστρέφει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και καταιγιστικές εξελίξεις. Χωρισμοί, εντάσσεις, νέοι έρωτες, αλλά και μία δολοφονία πρωταγωνιστούν.

Ο Δημοσθένης «μπλέκεται» όλο και πιο βαθιά σε κυκλώματα και αυτό δεν αφήνει ανεπηρέαστη την οικογένειά του, στη «Γη της Ελιάς». Ο πρώτος έχει μιλήσει ανοιχτά στον γιο του Κίμωνα για τις «βρώμικες» δουλειές του, καθώς θέλει να τον αποτρέψει από έναν γάμο με την αστυνόμο Δήμητρα. Εκείνος, όμως, αδιαφορεί γιατί τα συναισθήματά του είναι δυνατά.

Τη στιγμή λοιπόν που κάνει πρόταση στη γυναίκα της ζωής του, η μοίρα επιφυλάσσει δυσάρεστα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, δύο μέλη της συμμορίας του «Κεφάλα» μπουκάρουν στο σπίτι του Δημοσθένη και μπροστά στα μάτια του πυροβολούν τον Κίμωνα εν ψυχρώ.

Η είδηση για την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας του Κίμωνα συγκλονίζει το χωριό. Πιο συντετριμμένος από όλους είναι ο Δημοσθένης, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον τραυματισμό του γιου του και βασανίζεται από τις τύψεις.

Η κατάσταση της υγείας του Κίμωνα επιδεινώνεται ραγδαία στο νοσοκομείο και η Ασπασία με τον Δημοσθένη καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους. Η είδηση ότι ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός συγκλονίζει την οικογένεια. Σε μια στιγμή αδυναμίας, μέσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Δημοσθένης ζητάει συγγνώμη από τον γιο του και η Ασπασία απορεί με την κίνησή του. Ο Κουράκος ερευνά το όπλο της απόπειρας και ανακαλύπτει ότι έχει αποκτηθεί παράνομα. Φίλοι και συγγενείς συμπαραστέκονται στην οικογένεια, με τη Δήμητρα να μη λείπει λεπτό από το νοσοκομείο. Η Ασπασία αποφασίζει να σπάσει τον πάγο και την πλησιάζει πρώτη, δίνοντάς της την άδεια να δει τον Κίμωνα.

Παράλληλα, ο γιατρός προτείνει στην οικογένεια να δωρίσουν τα όργανά του. Ο Δημοσθένης είναι αρνητικός, αλλά η Ασπασία θα πάρει την τελική απόφαση, θεωρώντας πως αυτό είναι κάτι που θα ήθελε ο γιος της. Ο Δημοσθένης, η Ασπασία, η Ειρήνη και η Δήμητρα μαζεύονται στην εντατική με σκοπό να αποχαιρετίσουν τον Κίμωνα.