MEDIA

Πότε τελειώνουν οι σειρές του ALPHA για φέτος

Πότε τελειώνουν οι σειρές του ALPHA για φέτος

Οι παραγωγές μυθοπλασίας του ALPHA μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Η φετινή σεζόν ετοιμάζεται να κλείσει με θετικό πρόσημο για τον ALPHA, καθώς στη βραδινή ζώνη σαρώνει λόγω της μυθοπλασίας. «Ο Παράδεισος των Κυριών», ο «Σασμός», η σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», σημειώνουν υψηλά ποσοστά και έχουν αποκτήσει το δικό τους σταθερό και φανατικό κοινό.

Η σειρά εποχής, που προβάλλεται στις 20.00, θα αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές του στις 16 Ιουνίου σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό. «Ο Παράδεισος» όμως θα ανοίξει τις πόρτες του και την επόμενη σεζόν, αφού ήδη έχει πάρει το πράσινο φως. Νέοι ήρωες αναμένεται να μπουν στο καστ, ενώ θα υπάρξουν και πολλές σεναριακές εκπλήξεις. H Δήμητρα Τσόλκα, άλλωστε, που έχει αναλάβει τη διασκευή του σεναρίου έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ο «Σασμός» θα συνεχίσει του χρόνου, με τον κόσμο να αναμένει την τρίτη σεζόν μιας παραγωγής που έχει σχολιαστεί όσο λίγες τα τελευταία χρόνια. Φέτος, θα ρίξει φινάλε προς τα τέλη Ιουνίου κρατώντας τα ηνία της prime time.

Το ίδιο θα συμβεί και με το σίριαλ «Αυτή η νύχτα Μένει», που δεν θα συνεχίσει την πορεία του τη χρονιά 2023-2024. Ο έρωτας και οι περιπέτειες του Στρατή και της Ζέτας αλλά και των υπόλοιπων ηρώων θα τελειώσουν φέτος.

Παράλληλα, το κανάλι ετοιμάζει τις νέες του σειρές για του χρόνου. Μία από αυτές θα αφορά στη μεταφορά του βιβλίου «Το προξενιό της Ιουλίας», που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Πολίτη. Η ιστορία επικεντρώνεται στο προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό, που έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Επειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου κρατείται.

Η δεύτερη νέα σειρά, που θα προβληθεί την επόμενη σεζόν, είναι ο «Γιατρός». Αν και είχε προγραμματιστεί αρχικά να βγει στον αέρα φέτος, η πρεμιέρα μετατίθεται για του χρόνου. Βασισμένο στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue Mani», στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Βασιλική Τρουφάκου. Ο κεντρικός ήρωας είναι επικεφαλής του παθολογικού τμήματος ενός νοσοκομείου και η ιστορία ξεκινάει όταν, μια μέρα, ο πατέρας ενός αγοριού που πέθανε πρόσφατα στην παθολογική πτέρυγα λόγω ενός λάθους της ιατρικής ομάδας, πηγαίνει στο νοσοκομείο οπλισμένος και τον πυροβολεί στο κεφάλι. Το τραύμα προκαλεί στον γιατρό απώλεια μνήμης και ξεχνά τα 12 τελευταία χρόνια της ζωής του.

Τη λίστα με τις νέες σειρές, για την ώρα, ολοκληρώνει το «Μαύρο Νυφικό». Πρόκειται για τη μεταφορά του μυθιστορήματος της Ειρήνης Μαλάμου, που ξεχωρίζει για τη συγκινητική του ιστορία. Το σενάριο θα μας ταξιδέψει πίσω… στο φθινόπωρο του 1949 όπου η Αγγελική εγκαταλείπει το νησί της χωρίς να αφήσει ίχνη κι αλλάζει τη ρότα της ζωής της για πάντα. Πολλά χρόνια αργότερα, αφήνει στη συνονόματη εγγονή της έναν φάκελο με τρία κλειδιά κι ένα γράμμα: «...Εκτός από το σπίτι στο νησί, σου κληροδότησα κάτι ακόμη, που θα το ανακαλύψεις όταν κοιτάξεις με τα μάτια της ψυχής σου. Τα κλειδιά ξεκλειδώνουν το δικό μου παρελθόν και το δικό σου μέλλον. Πήγαινε στο νησί. Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περίληψη του βιβλίου.