ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Στα 726 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη Σεπτεμβρίου

Υπουργείο Εργασίας: Στα 726 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη Σεπτεμβρίου

Στα 726 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» μηνός Σεπτεμβρίου 2020. 

«Παρά τις σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία από την πανδημία, το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει αξιόπιστο, βιώσιμο και με διασφαλισμένες τις συντάξεις του» δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Στα 726 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη Σεπτεμβρίου

Μέση κύρια σύνταξη στα 726,70 ευρώ και μέση επικουρική σύνταξη στα 194,37 ευρώ παίρνουν οι 2.486.053 συνταξιούχοι της χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία ΗΛΙΟΣ του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις προκύπτει:

  • Πλήθος Συνταξιούχων: 2.486.053
  • Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.258.621.399,22€
  • Μέση Κύρια Σύνταξη: 726,70€
  • Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,37€
  • Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 19.355
  • Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 153.651

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση με το σύστημα «ΗΛΙΟΣ», για πρώτη φορά, χαρτογραφήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ανάλυση το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. «Επανήλθε η νομιμότητα, η διαφάνεια, καταπολεμήθηκε η παραβατικότητα, εξαλείφτηκαν οι «μαϊμού» συντάξεις και μπορούμε να κάνουμε πλέον ασφαλείς και αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες.

Μετά την αναίτια από τον ΣΥΡΙΖΑ διακοπή δημοσίευσης των μηνιαίων στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», η δημοσιοποίηση των εκθέσεων συνεχίζεται πάλι κανονικά και σε μηνιαία βάση».

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας «για πρώτη φορά ταυτόχρονη καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων που ξεκίνησε τον Ιούλιο 2020.

Για πρώτη φορά έκδοση ενιαίου ειδοποιητηρίου ασφαλιστικών εισφορών κύριας και επικουρικής ασφάλισης που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020.

Η μεγάλη τομή, η αρχή του τέλους μίας παθογένειας δεκαετιών, η ψηφιακή απονομή σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» αποτελεί πραγματικότητα που θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έχουμε παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2021. Όλα τα προηγούμενα δείχνουν ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι διαθέτουμε ένα αξιόπιστο, βιώσιμο, ελκυστικό και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα.
Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθεί η πολύτιμη αυτή ισορροπία στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά και για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του ώστε να είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και των επόμενων γενεών οποιαδήποτε πρόταση για αύξηση συνταξιοδοτικής παροχής (εθνικής ή ανταποδοτικής σύνταξης) πρέπει να γίνεται με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο και να συνοδεύεται από αντίστοιχη αναλογιστική μελέτη που θα τεκμηριώνει το δημοσιονομικό ουδέτερο αποτέλεσμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Πομπέο στην Ελλάδα: Συναντήθηκε με Δένδια, δήλωσε ενθουσιασμένος για την επίσκεψη