ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» υπό προϋποθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale, αρκεί να δουν τις συμβάσεις

«Ναι» υπό προϋποθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale, αρκεί να δουν τις συμβάσεις

Στην απόφαση να στηρίξει την αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών αεροπλάνων Rafale, τα οποία ετοιμάζεται να προμηθευτεί άμεσα η Πολεμική Αεροπορία, οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλασσόμενος, όμως, να δώσει την οριστική του απάντηση του στην Ολομέλεια και εφόσον πάρουν στα χέρια τους τις συμβάσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγα 24ώρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε «παρών» στις αμυντικές δαπάνες.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος ο τομεάρχης Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Τσίπρας.

Παρότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν επιβεβλημένη την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας, θέλουν πρώτα να δουν τις συμβάσεις, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις συμβάσεις, θέλουν να κατατεθεί και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη δεκαετία, που θα περιλαμβάνει φυσικά και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες ανοιχτής θαλάσσης, και γενικά οπλικά συστήματα που θα προστατεύουν στο σύνολο της την ελληνική ΑΟΖ.

Όπως είχε γράψει το Newsbomb.gr, η Κουμουνδούρου είχε προχωρήσει στη μη ψήφιση των αμυντικών δαπανών, διότι -όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος- το υπουργείο Άμυνας δεν είχε δώσει επαρκή εικόνα για το που θα κατευθύνονταν τα αυξημένα για το 2021 κονδύλια και έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να δώσει «λευκή επιταγή» σε μία κυβέρνηση που δεν έχει καμία στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και η αφορμή για να εξαπολύσει εναντίον του επίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «πατριωτισμό με ξένα κόλλυβα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται lockdown σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις