ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα και αρνείται να δει την πραγματικότητα λόγω ιδεοληψίας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα και αρνείται να δει την πραγματικότητα λόγω ιδεοληψίας
ΙΝΤΙΜΕ

Με ειρωνική διάθεση υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου την χθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων για των περιορισμό της πανδημίας, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για «αδιανόητη εμμονή» της κυβέρνησης να αντικρίσει κατάματα την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει τον ιό, εξαιτίας του «ιδεολογικού φανατισμού» της.

«Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη. Προφανώς βρίσκονται σε σύγχυση, μακριά από τη πραγματικότητα». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε μιλώντας στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την παραπάνω δήλωση, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η κυβέρνηση, πλέον, έχει χάσει για τα καλά τη «μπάλα».

Όπως υποστηρίζουν, όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούνται τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσονται οι ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου.

Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι απαραίτητες -όπως τις χαρακτηρίζουν- αυτές κινήσεις, δεν γίνονται εξαιτίας των ιδεολογικών εμμονών των κυβερνώντων. «Δεν μπορούμε να βρούμε άλλη λογική εξήγηση, στο γιατί αρνούνται να κάνουν τα αυτονόητα», λένε χαρακτηριστικά. Κατά την άποψη τους, οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις τους είναι αυτές που δεν τους επιτρέπουν να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα τους.

Για να επιχειρηματολογήσουν επ’ αυτού, υπενθυμίζουν διαρκώς τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για «αχρείαστη» ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον ΜΕΘ, που θα ήταν «πεταμένα εκατομμύρια», τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και επιστημόνων της ειδικής επιτροπής που υποστήριζαν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού, αλλά και την παντελή αδιαφορία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές για μαζικούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για ελλιπή μέτρα προστασίας και κρούσματα που αποκρύπτονται. Βασικές, κατά τη γνώμη τους, υποχρεώσεις ενός σοβαρού κράτους.

Και προσωπικά υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για άθληση, οι οποίες και απαγορεύτηκαν χθες, υπενθυμίζοντας πως απελευθερώθηκαν μετά το «φιάσκο» της Πάρνηθας, εκεί όπου είχε βρεθεί ο πρωθυπουργός για βόλτα, χωρίς μάλιστα μέτρα προστασίας.

Επίσης, δεν έλειψαν και οι ειρωνείες για τον χαρακτηρισμό των μέτρων ως «έξυπνων», ισχυριζόμενοι πως «δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν και τα ονομάζουν έτσι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.