ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας το «παίρνει» πάνω του για να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στη διεκδίκηση της νίκης

Αλέξης Τσίπρας
INTIME NEWS

Να σηκώσει ο ίδιος το μεγαλύτερο βάρος της μετωπικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας, που στοχεύει στο να ανατρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έτσι ώστε να ξαναμπεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Αποφασισμένος να μην αφήσει ούτε μία ημέρα από τον πυκνό και πολύτιμο πολιτικό χρόνο να πάει χαμένη, ακόμα και μέσα στη «καρδιά» του καλοκαιριού, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ξεγράψει σε καμία περίπτωση την πιθανότητα ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από τη πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Με δεδομένη, όμως, την επιστροφή της πανδημίας, αλλά και τα προβλήματα διαχείρισης που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σε ζητήματα καθημερινότητας, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν οδηγηθεί στην εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύσκολα θα ρισκάρει να μια εκλογική αναμέτρηση.

Φαίνεται, πάντως, πως ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δουλέψει σαν να βρίσκεται σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αφενός για να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφετέρου για να εμπεδώσει στους πολίτες την αίσθηση πως υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, η οποία και είναι το κόμμα τους. Έτσι, άλλωστε, εξηγείται και το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πραγματοποιήσει 4 περιοδείες ανά την Ελλάδα, μέσα σε 20 ημέρες.

Το βασικό όπλο της Κουμουνδούρου στη προσπάθεια ανατροπής της αρνητικής -για τους ίδιους- δημοσκοπικής κατάστασης, είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως πιστεύουν, ο αρχηγός τους διατηρεί ακόμα εξαιρετική επαφή με τους πολίτες και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δηλαδή με τα στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να σηκώσει αυτό το βάρος. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως τον τελευταίο μήνα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημόσιες παρεμβάσεις. Στη Βουλή, με ανοιχτές συγκεντρώσεις στις περιοδείες του, με παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις και μία σειρά φόρουμ, καθώς και με συνεντεύξεις σε πανελλαδικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό σημείο της δυναμικής επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στη κοινωνία, είναι το γεγονός πως αναλαμβάνει προσωπικά να συγκρουστεί με ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό και τις «παραφυάδες» του – όπως αποκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ τα Μέσα Ενημέρωσης και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπό αυτό το πρίσμα δεν πρέπει να μας προκαλεί καμία εντύπωση το ότι αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Documento» για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και τις συζύγου του.

«Αν τον κ. Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει να είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει πόθεν αποκτήθηκε η περιουσία του, ας αλλάξει το νόμο, αλλά όχι να παρανομεί. Απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για το πόθεν έσχες του. Είναι ατιμωτικό να λες ψέματα για να αποδείξεις ότι δεν παρανόμησες», είπε χθες από τη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας ξεκάθαρα με αυτό τον τρόπο πως σκοπεύει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Θα «βράσει» η χώρα - Πού θα χτυπήσουν 45αρια - Τι να προσέξουν οι πολίτες