ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σπουδαία… από του χρόνου

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σπουδαία… από του χρόνου
INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση επικρατεί, σε γενικές γραμμές, στην Κουμουνδούρου για το πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή, λίγο πριν ρίξουν «αυλαία» για τις ολιγοήμερες διακοπές του τριημέρου των Χριστουγέννων.

Όμως, από την Τρίτη κιόλας, θα αρχίσουν να «ζεσταίνουν» σιγά, σιγά τις μηχανές, έτσι ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για την τελική ευθεία της μακράς προεκλογικού περιόδου με τον ερχομό του 2023. Την εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία. Και αυτή θα είναι η τελευταία συζήτηση κομματικού οργάνου που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022.

Εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Πάντως, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, τονίζουν ότι ανακοινώσεις υποψηφίων πριν από τη νέα χρονιά, δεν θα υπάρξουν.

Επομένως, τα σπουδαία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένονται από του… χρόνου. Έστω και αν αυτό λέγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου, φαίνεται πως ισχύει στο ακέραιο, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κανένα όνομα-βόμβα που θα βρίσκεται στις εκλογικές λίστες της αξιωματικής αντιπολίτευσης – γεγονός καθόλου σύνηθες.

Από εκεί και πέρα, στο στρατηγείο του Αλέξη Τσίπρα επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, καθώς σε όλες φαίνεται πως η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει να μειώνεται, χωρίς καν να υπάρχει πολιτικό γεγονός.

Με δεδομένο, μάλιστα, πως στις κρυφές μετρήσεις που εκείνοι έχουν στα χέρια τους, η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, καθημερινά μεγαλώνει. Θεωρούν ότι οι πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της απλής αναλογικής όλο και μεγαλώνουν και πως η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μετά τη ραστώνη των εορτών.

Παράλληλα, προετοιμάζουν και τις επόμενες κινήσεις τους. Οι παρακολουθήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως φυσικά η ακρίβεια, αλλά και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Στο προεκλογικό τους πρόγραμμα ποντάρουν πάρα πολύ, καθώς όπως σημείωσε και προχθές ο Αλέξης Τσίπρας, πλέον, εκτός από τη διάθεση, υπάρχει και η γνώση για το πως λειτουργεί η εξουσία.

Επομένως, το κόμμα του θα είναι απολύτως έτοιμο να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και η δεύτερη φορά αριστερά, θα είναι αλλιώς σε όλα τα επίπεδα.