ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Ο Πρωθυπουργός για άλλη μια φορά εμπαίζει τους αγρότες

ΣΥΡΙΖΑ:Ο Πρωθυπουργός για άλλη μια φορά εμπαίζει τους αγρότες

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα ο κ. Β. Αποστόλου δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός, με την ανακοίνωσή του για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς του υπολοίπου της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, εμπαίζει για μία ακόμη φορά τους αγρότες. Η καταβολή των ενισχύσεων αυτή την περίοδο αποτελεί πάγια διαχειριστική ενέργεια. Δεν προσκομίζει κάτι το καινούργιο στον αγροτικό χώρο και συνήθως ανακοινώνεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και οπωσδήποτε όχι από τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προέβλεψε ότι θα υπάρξουν αρκεί να τονιστεί ότι η μοναδική που ανέφερε αφορά στην προαιρετική ασφάλιση του ΕΛΓΑ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της κάλυψης των ζημιών. Για μια ακόμη φορά ένα καινούργιο βάρος προστίθεται στις πλάτες των παραγωγών. Αλήθεια που πήγαν οι υποσχέσεις για μείωση του κόστους παραγωγής; Το μεγάλο πρόβλημα του Υπουργείου σήμερα είναι ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τη σημερινή κυβέρνηση τόσο οι κεντρικές του υπηρεσίες όσο και οι φορείς που εποπτεύει βρίσκονται σε καθεστώς αδράνειας, αναμένοντας την αναδιάρθρωσή τους.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του για το «τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδιαίτο συνδικαλισμό», έχουμε να τονίσουμε ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε από καιρό να έχει αντιμετωπιστεί και να γίνεται σε τακτική βάση από ανεξάρτητους ελεγκτές. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός ξαναθυμήθηκε τώρα το συγκεκριμένο έλεγχο για να τον χρησιμοποιήσει ως φόβητρο και να επαναφέρει στην τάξη αυτούς που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: 1,1 δισ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους