ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιστροφή της νέας Ν.Δ. στη μεσαία τάξη

Η επιστροφή της νέας  Ν.Δ. στη μεσαία τάξη

Την τελική μορφή παίρνει η πρόταση που θα κατατεθεί στο Συνέδριο και θα βασίζεται στις διαχρονικές αρχές του Εθνάρχη Κ.Καραμανλή, με βασικούς πυλώνες δικαιοσύνη, αξιοκρατία, φιλοπατρία και ισονομία.

Με έμφαση στις ελληνικές ρίζες, στην πολιτιστική μας παράδοση, στην ελληνική παιδεία, αλλά και στην ανάγκη στήριξης της μεσαίας τάξης, λαμβάνουν αυτές τις μέρες την τελική τους μορφή τα κείμενα-προτάσεις που θα κατατεθούν προς ψήφιση στο επικείμενο συνέδριο της Ν.Δ. για την ιδεολογική ανασυγκρότησή της και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κεντροδεξιού ευρωπαϊκού κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, επιδίωξη του Αντώνη Σαμαρά είναι, να προσδώσει στο κόμμα ένα καθαρό ιδεολογικό στίγμα προκειμένου αφενός να υπερκαλύψει το χώρο της ευρύτερης Δεξιάς, αγκαλιάζοντας το σύνολο των συγκεκριμένων ψηφοφόρων, και αφετέρου να μην εγκαταλείψει σε καμία περίπτωση και τον χώρο του παραδοσιακού κέντρου, ώστε να μην επιτρέψει σε άλλα –παλιά ή νέα –κόμματα να τον σφετεριστούν.

Η αντίστροφή μέτρηση για το συνέδριο έχει ξεκινήσει εν μέσω μια λεπτής συγκυρίας, την οποία μάλιστα οι τελευταίες εξελίξεις – με αφορμή το αντιρατσιστικό και όχι μόνο –καθιστούν και ιδιαίτερα κρίσιμη.