ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελετή Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες με ναζιστικούς χαιρετισμούς

Τελετή Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες με ναζιστικούς χαιρετισμούς

Συγκέντρωση στις Θερμοπύλες για να «τιμήσουν» τον βασιλιά Λεωνίδα και τους αρχαίους Έλληνες οι οποίοι πολέμησαν εναντίον των Περσών πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή.

Το εθνικιστικό κόμμα κινητοποιώντας τις τοπικές της οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και με αφορμή την επέτειο από τη μάχη των Θερμοπυλών, κατάφερε να συγκεντρώσει στο άγαλμα του Λεωνίδα δεκάδες οπαδούς της που υπηρέτησαν μέχρι κεραίας τη "στρατιωτικού τύπου" εκδήλωση με παραγγέλματα, δάδες, σχηματισμούς, προσκλητήρια νεκρών, καταθέσεις στεφάνων κ.λπ.

Μάλιστα οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής άναψαν καπνογόνα μετατρέποντας το χώρο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Λεωνίδα σε… γήπεδο!

Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες, αποθέωσαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο ο οποίος αποκάλεσε τους πολιτικούς «Εφιάλτες και μηδίσαντες», με συνθήματα όπως «λαός στρατός εθνικισμός».

Για το τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να χαιρετίσει εκ νέου κατά υψώνοντας το δεξί του χέρι σε μια κίνηση που παραπέμπει σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα βίντεο που ανάρτησε η οργάνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της και στα οποία καταγράφονται δεκάδες μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής να σχηματίζουν με τα σώματά τους έναν μαίανδρο κρατώντας στα υψωμένα χέρια τους φλεγόμενες δάδες, «σύμβολα των ψυχών των Ηρώων», κατά την επίσημη ερμηνεία της ακροδεξιάς οργάνωσης.