ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος «καρφώνει» Άδωνι και Σαμαρά

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος «καρφώνει» Άδωνι και Σαμαρά

Υπόνοιες σκοπιμότητας και εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων αφήνει ο πρώην υπουργός Υγείας, κ. Γιαννόπουλος

Δεν έπεισαν οι διαψεύσεις του πρώην υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, σχετικά με τη στιχομυθία του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τους όρους που φέρεται να έθεσε για να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στο θέμα επανέρχεται ο Θανάσης Γιαννόπουλος, πρώην υπουργός Υγείας και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις εκλογές της 18ης Μαΐου, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε και από την κομματική του ιδιότητα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» κάνει λόγο για διαρροή σκοπιμότητας, θέτοντας το ερώτημα ποιους εξυπηρετεί.

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος που αφορά τη στιχομυθία του Πρωθυπουργού με τον ανασχηματισθέντα ή αποπεφθέντα Υπουργό του Άδωνι Γεωργιάδη εύλογα δημιουργείται το ερώτημα της σκοπιμότητος αυτής της διαρροής. Η διαρροή έγινε από του Μαξίμου περί εξευτελισμού του Υπουργού ή από τον πρώην Υπουργό; Και ποιο νόημα είχε όλη αυτή η στιχομυθία;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το σημείο, όμως, που κατά τον κ. Γιαννόπουλο έχει τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα είναι οι «όροι» που έθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

«Είναι όμως και απαράδεκτο ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης να θέτει όρους και προϋποθέσεις για να αναλάβει τη τιμητική θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Και μάλιστα ένας από τους όρους δεν είναι της χρονικής έναρξης αλλά είναι το να δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός στις αρμοδιότητες που θα εκχωρήσει στον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για το θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής και γενικά το φάρμακο».

«Δηλαδή η φαρμακευτική πολιτική δεν είναι θέμα της κυβερνητικής γενικότερα πολιτικής και είναι προσωπική υπόθεση του Υπουργού, που θα ήθελε δεσμευτικά να την τηρήσει και να την επιβάλλει ως συνέχεια ο νέος Υπουργός;» ρωτά ο κ. Γιαννόπουλος και συνεχίζει: «Το όλο θέμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα θέλαμε να έχουμε μια πειστική απάντηση από του Μαξίμου. Επειδή πολλά θρυλούνται για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τα γενόσημα και τις πολυεθνικές γενοσημικές εταιρείες».

Όσο για τη φερόμενη απαίτηση του κ. Γεωργιάδη να κάνει ο πρωθυπουργός δήλωση στήριξης στο έργο του, ο Θανάσης Γιαννόπουλος σημειώνει: «Δεν ενθυμούμαι στα πολιτικά χρονικά να υπάρχουν τέτοιας μορφής στιχομυθίες μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού του και φοβάμαι ότι ο Πρωθυπουργός καθιερώνει καινούργιο τρόπο επικοινωνίας με αυτούς που θέλει να τους έχει ως υμνητές του έργου του. Μα κ. Σαμαρά υπάρχουνε μαχητές της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών που κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό ανασχηματίσθηκαν ή και πολλοί βουλευτές που στήριξαν υπερμέτρως το κυβερνητικό έργο, όπως ο Τζαμτζής και τόσοι άλλοι. Για αυτούς όμως δεν υπήρξε καμία αναφορά και κανένα σχόλιο».

Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα του κ. Γιαννόπουλου, τα οποία άλλωστε συμμερίζεται και μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Όταν, μάλιστα, αιωρούνται «υποψίες» περί εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων, όπως «των πολυεθνικών γενοσημικών εταιρειών», τότε η σιωπή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος διατηρεί το κλίμα αμφιβολίας.

Οι διαψεύσεις δε του κ. Γεωργιάδη δεν επαρκούν για να περισώσουν τον ίδιο αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι εκτίθενται ανεπανάληπτα από τους φερόμενους διαλόγους. Άλλωστε και ως υπουργός Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης έχει βρεθεί αρκετές φορές στη θέση να διαψεύδει αποκαλύψεις του Τύπου, οι οποίες όμως στην πορεία επαληθεύτηκαν, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις: Με ρεζίλεψες! - Σαμαράς: Όχι! Εσύ με ρεζίλεψες με τις διαρροές

Ο Άδωνις διαψεύδει τον διάλογο με Σαμαρά