ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντιπολίτευση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η αντιπολίτευση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Στην 37η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας αναφέρονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσω σχετικών ανακοινώσεων...

Στην 37η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας αναφέρονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσω σχετικών ανακοινώσεων.

«Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974 είναι ταξική και υποκριτική» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 37 ετών από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας. Η καπιταλιστική κρίση το απέδειξε ακόμα περισσότερο προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση: « Τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο σε χαρτιά, ιδιαίτερα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, ενώ ο αντικομμουνισμός οξύνεται. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι, δε γιατρεύεται, μόνο ανατρέπεται. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία» τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ συνδέει τη φετινή επέτειο με την -λόγω μνημονίου και μεσοπρόθεσμου προγράμματος- ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας. «Η φετινή επέτειος συνέπεσε, όμως, και με την αντεπίθεση του λαϊκού παράγοντα, με τις πλημμυρισμένες από το λαό πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Με τα αιτήματα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη να ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά. Σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο μια για πάντα την κοινωνία, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική» σημειώνει η ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης σημείωσε ότι «η μεγάλη ελπίδα, η μεγάλη προσδοκία και το μεγάλο όραμα της μεταπολίτευσης, μετά από 37 χρόνια, μετετράπη -από λάθη, ολιγωρίες, παραλείψεις και παραπτώματα- σε παρωδία». Σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλιώτη οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, οι πολιτικές ηγεσίες αγκυλωμένες σε κομματικές παρωπίδες και η χώρα διατελεί εν πτωχεύσει. Όσοι είχαμε βγει στους δρόμους με αναμμένα κεριά για να υποδεχτούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ύστερα από ένα μήνα τον Ανδρέα Παπανδρέου προφανώς δεν μαντεύαμε την δραματική εξέλιξη για τη Δημοκρατία, το Έθνος και την κοινωνία. Ήρθε η ώρα λοιπόν για μια Νέα Μεταπολίτευση που θα διορθώσει τα συσσωρευμένα λάθη αυτών των 37 ετών" δήλωσε ο κ. Αϊβαλιώτης.