ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Απορρίπτεται η καταγγελία για βιασμό

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ φαίνεται ότι θα απαλλαγεί από τις καταγγελίες σε βάρος του.
AP Photo/Paul White,File

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο δικαστής που εξετάζει την υπόθεση της καταγγελίας που έκανε η Κάθριν Μαγιόρκα κατά του Πορτογάλου σούπερ σταρ, προτείνει την απόρριψή της.

Ο φάκελος με την κατηγορία βιασμού φαίνεται ότι κλείνει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Κάθριν Μαγιόρκα είχε καταγγείλει τον σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι τη βίασε το 2009 σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας με την υπόθεση να έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο δικαστής Ντάνιελ Άλμπρεγκτ έχει προτείνει την απόρριψη της καταγγελίας καθώς υποστηρίζει ότι υποστηρίχθηκε από παράνομα έγγραφα.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής θεωρεί πως η αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νεβάδα στηρίχθηκε σε έγγραφα τα οποία δεν θα μπορούσε να έχει στην κατοχή της με νόμιμο τρόπο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον δικηγόρο της 37χρονης ότι ενήργησε με «κακή πίστη» στην υπόθεση.

«Η απόρριψη της υπόθεσης Μαγιόργκα, λόγω της ακατάλληλης συμπεριφοράς του δικηγόρου της, είναι σοβαρή. Αλλά δυστυχώς είναι η μόνη κατάλληλη κύρωση για να εγγυηθεί την ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας. Ακόμα και αν η καταγγέλλουσα αλλάξει δικηγόρους, το δικαστήριο δεν θα είναι σε θέση να πει πόσο μέρος της υπόθεσης βασίζεται μόνο στην ανάμνησή της ή εάν έχει επηρεασθεί από τα έγγραφα των Football Leaks», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκπροσωπείται στο Λας Βέγκας από τον δικηγόρο Πίτερ Κρίστιανσεν, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς εξήγησε ότι το δικαστήριο θέλει να επιβάλει τον νόμο με Δικαιοσύνη, συνιστώντας την απόρριψη της πολιτικής αγωγής εναντίον του Κριστιάνο. Ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ουδέποτε αποδέχθηκε τις κατηγορίες και σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η σχέση που είχε με τη Μαγιόρκα ήταν απολύτως συναινετική.

Το 2019 η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι οι κατηγορίες δεν μπορούσαν να αποδειχθούν, και έτσι αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη στον Πορτογάλο. Σύμφωνα με τη Μαγιόρκα, το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2009 με την καταγγέλλουσα να έχει καλέσει την αστυνομία του Λας Βέγκας για να καταγγείλει έναν βιασμό, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη. Έτσι, η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο. Αργότερα, υπήρξε προσπάθεια συμβιβασμού με τον Ρονάλντο και η πλευρά της Μαγιόρκα πήρε 375.000 δολάρια, για να διατηρήσει το απόλυτο απόρρητο για τα γεγονότα.

Οι σημερινοί δικηγόροι της 37χρονης θεωρούν τη συμφωνία άκυρη και διεκδικούν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ένα ποσό που αγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια. Ο δικαστής Άλμπρεγκτς, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Ρονάλντο ή οι δικηγόροι του εκφόβισαν τη Μαγιόρκα ή εμπόδισαν την εφαρμογή του νόμου. Η Μαγιόρκα είχε αποκαλύψει τον Αύγουστο του 2018 όταν ο άνδρας που είχε καταγγείλει για βιασμό το 2009 ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, φαίνεται ωστόσο πως μάλλον δεν θα καταφέρει κάτι περισσότερο σε αυτή την υπόθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Αυτοκίνητο εμβόλισε μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας τραυματίας

Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου