ΣΠΟΡ

Στίβος: Πρώτος από συνήθεια ο Τεντόγλου

Στίβος: Πρώτος από συνήθεια ο Τεντόγλου

Στίβος: Πρόβα Ολυμπιακών Αγώνων έκανε στο Παρίσι ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτώντας την πρωτιά με 8,06 – Καλύτερη φετινή επίδοση για καραλή.

Στο διεθνές μίτινγκ στίβου στο Παρίσι συμμετείχε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο κορυφαίος άλτης του τριπλούν στον κόσμο, πήρε μέρος σε μια εξαιρετική διοργάνωση την οποία αγκάλιασαν οι Γάλλοι φίλαθλοι. Στην πόλη όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οπότε η πρωτιά του Έλληνα αθλητή έχει τη σημασία της.

Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός αγώνας του Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής μας άρχισε με άλμα στα 7,77 μέτρα, για να ακολουθήσει το 8,06. Εν συνεχεία έκανε 7,91μ. και ακολούθησαν δύο άλματα στα 7,85μ. Το τελευταίο του άλμα ήταν 8,01.

Ο Τεντόγλου πλέον θα αγωνιστεί ξανά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο Παρίσι μετείχε και ο Εμμνουήλ Καραλής. Πραγματοποίησε μάλιστα την καλύτερη φετινή του επίδοση με 5,60. Κατακτώντας την 5η θέση στο επί κοντώ. Είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,70. Την πρώτη θέση στο μίτινγκ της γαλλικής πρωτεύουσας πήρε ο Αμερικανός Γιάκομπ Γούτεν με 5,70 μ., ύψος που πέρασαν ακόμη οι Γάλλοι Ρόμπιν Εμίγ και Άντονι Αμιράτι.

Επόμενος αγώνας για τον Εμμανουήλ Καραλή είναι προγραμματισμένος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.