ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πριν ο Ρεχάγκελ γίνει... Ότο μας!

Πριν ο Ρεχάγκελ γίνει... Ότο μας!

Πολλά έχουμε κατά καιρούς πει και ακούσει σχετικά με τον Ότο Ρεχάγκελ και την καριέρα του...

Εμείς, είπαμε αυτή τη φορά να κάνουμε την έκπληξη και να μην ασχοληθούμε με τα κατορθώματα του Γερμανού τεχνικού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με αφορμή λοιπόν την επέτειο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Βέρντερ Βρέμης από τον Ρεχάγκελ στις 2/4/1981, αποφασίσαμε να σας δείξουμε το... πώς έκανε μεγάλο όνομα ο πρώην Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Η αρχή της καριέρας του Ρεχάγκελ μόνο καλή δεν ήταν. Κίκερς και Μπορούσια Ντόρτμουντ, δεν πανηγύρισαν για το ότι είχαν τον Ρεχάγκελ στους πάγκους τους στα τέλη της δεκαετίας του 70, με αποτέλεσμα ο νεαρός –τότε- προπονητής να περιοριστεί στη συνέχεια σε σύντομες θητείες σε μικρούς συλλόγους.

Το 1981, ο Ότο Ρεχάγκελ δέχεται την πρόταση μιας μικρής ομάδας της Γερμανίας. Ναι, πρόκειται για την Βέρντερ Βρέμης, η οποία έδωσε το τιμόνι της στον νυν ομοσπονδιακό μας τεχνικό. Τα... χνώτα των δύο πλευρών δένουν αμέσως, με αποτέλεσμα η ομάδα να πάρει την άνοδο από την δεύτερη στην πρώτη κατηγορία του Γερμανικού Πρωταθλήματος.

Η νεοφώτιστη Βέρντερ, το 1981-82, καταφέρνει να τερματίσει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Ρεχάγκελ να αρχίζει να φτιάχνει ένα σχετικά καλό όνομα... Η επόμενη χρονιά, βρήκε τον έμπειρο τεχνικό και την ομάδα του στην δεύτερη θέση της Bundesliga, ενώ το 1983-84 η Βέρντερ μένει στην πέμπτη θέση. Όλα έδειχναν πως η πάλαι ποτέ άσημη ομάδα είχε βρει τον δρόμο της...

Τα επόμενα τρία χρόνια, η ομάδα με τον Ρεχάγκελ στον πάγκο της τερμάτισε δύο φορές στην δεύτερη θέση και μία στην πέμπτη, με το μπαμ να έρχεται... τη σεζόν 1987-88, όταν η Βέρντερ καταφέρνει το αδύνατο.... Να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει τους πάντες στην Βρέμη να... μεθύσουν από τις μπύρες. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να δεχθούν μόλις 22 τέρματα, ρεκόρ που διατηρείται ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο sportaction.gr