ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκλογές 2023: Τι έκαναν Σεϊταρίδης, Πομάσκι, Τσιάρτας και οι άλλοι υποψήφιοι από τον αθλητικό κόσμο

Εκλογές 2023: Τι έκαναν Σεϊταρίδης, Πομάσκι, Τσιάρτας και οι άλλοι υποψήφιοι από τον αθλητικό κόσμο
Intime

Εκλογές 2023: Τα αποτελέσματα των ανθρώπων από τον χώρο του αθλητισμού που ήταν υποψήφιοι.

Η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές, με ποσοστό που ξεπερνάει τις είκοσι ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει και αρκετούς υποψήφιούς της από τον χώρο του αθλητισμού στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ένα νέο πρόσωπο θα είναι και η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. Είναι η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου εδώ και 25 χρόνια και η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο αγώνισμα του Μαραθωνίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα.

Η Πολύζου είχε τοποθετηθεί στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου ξεχωρίζει φυσικά ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και υπουργός σε διάφορα χαρτοφυλάκια, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πήρε πάνω από 44.000 σταυρούς στην Α' Αθηνών.

Εκτός Βουλής μένουν οι Γιούρκας Σεϊταρίδης (ΝΔ, Ιωάννινα), Νίκος Σαργκάνης (ΠΑΣΟΚ, Επικρατείας), Γιώργος Πομάσκι (ΚΚΕ, Βόρειος Τομέας Αθηνών), Γιώργος Κουκλάκης (ΣΥΡΙΖΑ, Βόρειος Τομέας Αθηνών) Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνία), Νίκος Παπαδόπουλος (ΚΚΕ, Ηλεία), Σοφία Σακοράφα (Επικρατείας, ΜέΡΑ25), Θανάσης Δημόπουλος (Ελληνική Λύση, Αχαΐα) και Βασίλης Τσιάρτας (Εθνική Δημιουργία, Επικρατείας).

Από εκεί και πέρα, στη Βουλή εισέρχονται οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ Άρια Αγάτσα (ένατη στον Βόρειο Τομέα Αθηνών) και Άννα Καραμανλή (όγδοη τον Νότιο Τομέα Αθηνών), ενώ εκτός μένει ο Βασίλης Σκουντής, που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο.

-------

Εθνικές Εκλογές 2023