Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ήσυχος: Υπό εξέταση όλες οι συμβάσεις για εξοπλιστικά και προμήθειες

Ήσυχος: Υπό εξέταση όλες οι συμβάσεις για εξοπλιστικά και προμήθειες

Υπό εξέταση είναι όλες οι συμβάσεις για εξοπλιστικά και προμήθειες που έχει υπογράψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κι όχι μόνο η υπόθεση των υποβρύχιων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα, Τρίτη (24/02) στο MEGA, σε αυτές τις υποθέσεις «κρύβονται δισεκατομμύρια» γι αυτό και κρίνεται απαραίτητο «να ξαναδιαβάσουμε αναλυτικά τις ουρές όλων αυτών των συμβάσεων».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ήσυχος δήλωσε ότι δόθηκε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος 11 καινούργια ελικόπτερα NH-90 που παρελήφθησαν πρόσφατα, γιατί παρουσίασαν μικροπροβλήματα.

Ειδικά για την υπόθεση των NH-90, είπε πως «θα αρχίσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί απομένει να παραλάβουμε ακόμα εννέα σκάφη».

Σχετικά με τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Ήσυχος τόνισε ότι η εκπλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προχωρά κανονικά.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανή οπισθοχώρηση από τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν προεκλογικά, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κατηγορηματικά. «Η οπισθοχώρηση δεν θα υπάρξει από την πλευρά μας γιατί για εμάς κόκκινες γραμμές είναι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να τηρηθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» είπε. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «υπάρχουν επιφυλάξεις από ορισμένους συντρόφους μας που πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μας».

Τέλος, ανακοίνωσε πως οι κρίσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις