ΠΑΙΔΕΙΑ

Πολυτεχνείο 2019: Πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα σχολεία

Πολυτεχνείο 2019: Πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα σχολεία
INTIME NEWS

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως εξής: Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο δύο μέρες πριν. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο εορτασμός θα γίνει στο χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα τις ομιλίες και εκθέσεις που έχουν προγραμματιστεί στον χώρο του ιδρύματος για την 46η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών.

Η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει και σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος .Πάρα πολλοί δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών, θα αποκλειστούν την Κυριακή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πορεία .Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται διπλή κακοκαιρία - Δύσκολη μέρα η Παρασκευή (08/11)

Θλίψη: Πέθανε ο Νίκος Μπρούσαλης

Σχετικές ειδήσεις