ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες: Στο Πανεπιστήμιο με το απολυτήριο Λυκείου

Πανελλήνιες: Στο Πανεπιστήμιο με το απολυτήριο Λυκείου

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αποκάλυψε τις σκέψεις για την επόμενη ημέρα.

Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για την είσοδο στα πανεπιστήμια παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Γιάννης Αντωνίου, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αποσυνδεθεί το λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «το λύκειο είναι αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, με την καθιέρωση πιστοποιημένου εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο οποίο θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη».

Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία ανέφερε ότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα εργαστήρια καινοτομίας και αριστείας με σχόλια που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

«Ο σημαντικός ρόλος τους στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής, η δικτύωσή τους με τα υπόλοιπα σχολεία, η ουσιαστική συμμετοχή στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθιστά απολύτως αναγκαία οργανική σύνδεση τους με το ΙΕΠ», σημείωσε ο κ. Αντωνίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Μαρτυρία «φωτιά» για την εξαφάνιση μάνας και κόρης – «Είμαι σίγουρος πως ήταν αυτές»

Ο καιρός της Κυριακής: Με συννεφιά και βροχές η 46η επέτειος του Πολυτεχνείου (pics)

Σχετικές ειδήσεις