ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φυλή: Συγκλονιστικά βίντεο από το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στη Φυλή: Συγκλονιστικά βίντεο από το πύρινο μέτωπο
Δραματικές ώρες στη Φυλή και τα Άνω Λιόσια
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Φωτιά τώρα: Πύρινη λαίλαπα απειλεί για ακόμα μία φορά την Αττική. Εκκενώθηκαν τα Άνω Λιόσια, σε κίνδυνο και το Μενίδι

Ανεξέλεγκτη δείχνει η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης από τη Φυλή και συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμα της. Σπίτια καταστράφηκαν, άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και τα συνεχή μηνύματα από το 112 καλούν τους ανθρώπους να φύγουν από τη… διακεκαυμένη ζώνη και να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία.

Οι δυνατοί άνεμοι δεν έχουν κοπάσει σε καμία περίπτωση, γεγονός που κάνει δύσκολο το έργο των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων που επιχειρούν. Το μέτωπο έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα να είναι πλέον στις παρυφές της Πάρνηθας και να αγγίζει περιοχές του δήμου Αχαρνών όπως ο Άγιος Πέτρος.

Επιπλέον, εγκλωβισμένοι παραμένουν στα σπίτια τους στη Φυλή ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τον Alpha. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και ενώ έχουν σταλεί μηνύματα του 112 για εκκένωση των περιοχών της δυτικής Αττικής, υπάρχουν αρκετοί που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους λόγω κινητικών προβλημάτων.

Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι πύρινες γλώσσες έχουν κάψει ήδη τα πρώτα σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο - κοντά στην τοποθεσία Ρέμα της Γιαννούλας – με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί στην περιοχή.

Στις 16:10, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι του οικισμού Γεννηματά στα Άνω Λιόσια να αρνούνται να αφήσουν τις εστίες τους!

Νωρίτερα, το μήνυμα από το 112 ζητούσε από όσους βρίσκονταν στις περιοχές Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα να μετακινηθούν νότια, προς τα Λιόσια.

Ακόμα πιο νωρίς, περίπου στις 15:45, είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 για εκκένωση προς τα Άνω Λιόσια.

Η κατάσταση στη Φυλή συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου τις τελευταίες ώρες, με τις εικόνες που καταφτάνουν από το πύρινο μέτωπο να είναι δραματικές.

Η φωτιά κινείται ιδιαίτερα γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και κατευθύνεται προς τη βόρεια πλευρά των Άνω Λιοσίων, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο του Newsbomb.gr.

Τα βίντεο από την πύρινη λαίλαπα να πλησιάζει στα Άνω Λιόσια είναι συγκλονιστικά.

Οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, αλλά και όσοι βρέθηκαν εκεί μετακινούμενοι από περιοχές που εκκενώθηκαν νωρίτερα, αποχωρούν από το σημείο ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρχών.