ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Ζήγρα: Ας μιλήσει επιτέλους ο κ. Τσοχατζόπουλος!

Έκρηξη Ζήγρα: Ας μιλήσει επιτέλους ο κ. Τσοχατζόπουλος!

Την οξεία αντίδραση του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η κατάθεση του δικηγόρου Γρηγόρη Μούργελα, ο οποίος είχε παρασταθεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι που «πέρασε» τελικά στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που δήλωσε πολιτικός φίλος του πρώην υπουργού το 1998 ο Νίκος Ζήγρας ως αντιπρόσωπος της εταιρίας Blue του δήλωσε ότι η εταιρία επιθυμούσε νααγοράσει το ακίνητο της Δεινοκράτους.

«Όλα τα αγόραζε ο Ζηγρας, αλλά όλα κατέληγαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Για όνομα του Θεού. Ας μας τα πει επιτέλους ο κ. Τσοχατζόπουλος Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.. » , ξέσπασε ο Νίκος Ζηγρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο

Σύμφωνα με το δικηγόρο που λειτούργησε ως πληρεξούσιος της εταιρίας Blue Bell «μου ζήτησαν ( ο Ζήγρας) να κάνω την μεταβίβαση των διαμερισμάτων στην Δεινοκράτους. Η μεταβίβαση θα γινόταν προς την Blue Bell. Είχα καταλάβει ότι είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Μου είπε «Να σου κάνω εσένα πληρεξούσιο να το αγοράσεις εσύ για λογαριασμό της Blue Bell». Έγινε το συμβόλαιο 1η Ιουνίου του 1998.

Εισαγγελέας Αδηλίνη: Ποιος ήταν ο Ζήγρας για σας; Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με τον κ. Τσοχατζόπουλο;

Μούργελας: Τον Άκη τον γνώρισα το 1991. Ήταν μία κοινωνική σχέση. Δεν ήταν φιλική σχέση, δεν βγαίναμε έξω για να φάμε. Μέσα από το περιβάλλον του γνώρισα τον κ. Ζήγρα. Η εικόνα που είχα για τον Ζηγρα ήταν ότι ήταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Και αυτή τη πεποίθηση που είχα είχε μία βάση.

Αδηλίνη: Είχατε καμία υποψία ότι πίσω του ήταν ο Ακης;

Μούργελας: Καμία υποψία. Το συμβόλαιο που έφτιαξα ήταν απολύτως διαφανές.

Αδηλίνη: Είχατε ποτέ συζητήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο για τον κ. Ζήγρα;

Μούργελας: Όχι

Αδηλίνη: Σήμερα τι εκτιμάτε; Έχετε κάποια κρίση να διατυπώσετε; Η αγορά αυτή πιστεύετε έγινε για τον κ. Ζήγρα ή τον κ. Τσοχατζόπουλο;

Μούργελας: Δεν θέλω να απαντήσω".

«Όλα τα αγόραζε ο Ζηγρας, αλλά όλα κατέληγαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Για όνομα του Θεού. Ας μας τα πει επιτέλους ο κ. Τσοχατζόπουλος Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.. » , είπε σε μια από τις στιγμές έκρηξης του ο Νίκος Ζηγρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο «ΠΟΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ;»

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πώς βάσει στοιχείων (αγορά συναλλάγματος, τραπεζικές διαβεβαιώσεις κλπ) το ακίνητο αγοράστηκε με έμβασμα 98 εκατομμυρίων δραχμών το 1998, σε λογαριασμό του, που είχε δώσει στον κ.Ζήγρα. Αυτά, σύμφωνα με το μάρτυρα, δραχμοποιήθηκαν και κατατέθηκαν σε δυο επιταγές στον πωλητή.

Η άποψη του μάρτυρα, έδωσε την ευκαιρία στην πλευρά Τσοχατζόπουλου να ρωτήσει εάν πήρες ποτέ στα χέρια του βαλίτσα με 80 εκατομμύρια δραχμές, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό Ζήγρα, δόθηκαν για την αγορά του ακινήτου. "Οχι", απάντησε γελώντας ο μάρτυρας.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη.