ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από την Βίκυ Σταμάτη

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από την Βίκυ Σταμάτη

Επικαλούμενη τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και ένα χρόνο αλλά τον αποχωρισμό της από τον εξάχρονο γιο της, η Βίκυ Σταμάτη, ζητεί για μία ακόμα φορά την άμεση αποφυλάκισης της.

Η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου με πολυσέλιδη αίτηση της ζητεί αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που της παρουσιάστηκε στους δύο μαστούς.

Ειδικότερα, όπως τονίζει : «καθίσταται αναγκαία η άμεση απελευθέρωσή μου προκειμένου να αντιμετωπίσω με τη δέουσα προσοχή το πρόβλημα της υγείας μου, δεδομένου και ότι βρίσκομαι σε ευαίσθητη ηλικία, καθότι διανύω την περίοδο της εμμηνόπαυσης, εξ ου κατά πάσα πιθανότητα και οι κολπικές αιμορραγίες, οι οποίες εντείνονται από το έντονο στρες που βιώνω λόγω του άδικου εγκλεισμού μου στη φυλακή χωρίς να υφίσταται πραγματική εμπλοκή μου στην υπόθεση».

Στην αίτηση αποφυλάκιση της προς το Συμβούλιο Εφετών η Βίκυ Σταμάτη εξιστορεί το ιστορικό της περιπέτειας της υγείας της αναφέροντας : «Ήδη πριν την προφυλάκισή μου είχαν διαγνωσθεί μέσω μαγνητικής τομογραφίας και υπερήχου σοβαρά ευρήματα στους δυο μαστούς μου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δια της υποβολής μου σε χειρουργική επέμβαση. Διαρκούντος του εγκλεισμού μου στη φυλακή, εκδήλωσα και εξακολουθώ νa εκδηλώνω συμπτώματα πόνου και στους δύο μαστούς και δυσκαμψίας σε κινήσεις...».

Επικαλείται μάλιστα και σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις. Παράλληλα, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου επισημαίνει : «οι συνθήκες κράτησής μου και η προσέγγιση στο πρόβλημά μου που εμφανίστηκε, επαναλαμβάνω, προς ενός έτους αλλά μόλις τώρα ετέθη υπό διαγνωστική εξέταση, δεν είναι οι δέουσες για την αντιμετώπισή του».

Επιπλέον, όσο αφορά τον αποχωρισμό από τον 6χρονο γιο της η Βίκη Σταμάτη τονίζει προς τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών : «Εδώ και 13 μήνες βιώνουμε δύο παράλληλες τραγικές πραγματικότητες. Εγώ μόνη, έγκλειστη, ανήμπορη, συντετριμμένη σωματικά και ψυχικά, και το παιδί μου επίσης μόνο του, ανήμπορο να διαχειριστεί την σκληρή καθημερινότητα, η οποία δεν περιλαμβάνει αυτό που είναι φυσιολογικό και αυτονόητο για κάθε παιδί, πόσο μάλλον της ηλικίας του, δηλαδή την παρουσία των γονέων του και ιδίως της μητέρας του. Το παιδί ζει μόνο του, χωρίς του γονείς του, στο χωριό με τους ηλικιωμένους γονείς μου, στο επίκεντρο μιας σκληρής και κακής πραγματικότητας, για την οποία το ίδιο δεν έφερε την παραμικρή ευθύνη».

Το προσεχές διάστημα αναμένεται το Συμβούλιο Εφετών να αποφανθεί επί της αιτήσεως αποφυλάκισης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.