ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Ζήγρας ήταν σκοτεινος και ο εξ απορρητων του Άκη»

«Ο Ζήγρας ήταν σκοτεινος και ο εξ απορρητων του Άκη»

«Άνθρωπο σκοτεινό και εξ' απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου» χαρακτήρισε τον Νίκο Ζήγρα, η πρώην σύζυγός του Σόνα Λεοντοπούλου, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη για τις χρύσες μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Περιγράφοντας τη σχέση Άκη - Ζήγρα, η μάρτυρας τόνισε ότι «τα γραφεία τους ήταν δίπλα -δίπλα στην Κόμνα Τράκα» και χαρακτήρισε «περίεργη» τη οικονομική κατάσταση του Ζήγρα. «Φαινόταν ότι είχε χρήματα όταν πηγαίναμε στο εξωτερικό, αλλά στην καθημερινότητα μας ήταν τσιγκούνης. Ήρθα από τη Θεσσαλονίκη και για 6 μήνες δεν αγοράσαμε κουρτίνες γιατί δεν είχε λεφτά. Ο γάμος μας κράτησε 5 μήνες. Έφυγα γιατί δεν ήθελε το παιδί μου. Οι κ.κ. Μελάς και Αντωνιάδης (της εταιρίας Morelia) ήταν φίλοι του Ζήγρα. Βγαίναμε μαζί τους για φαγητό. Δεν συζητούσαμε για επαγγελματικά».

Μάλιστα, όπως είπε για τον πρώην σύζυγό της «ήταν ένας άνθρωπος τόσο σκοτεινός που πραγματικά τρομάζω μόνο που πάω προς τα πίσω τον χρόνο....».

Εισαγγελέας: «Έχετε καταθέσει ότι ο Ζήγρας ήταν ο εξ' απορρήτων του Τσοχατζόπουλου. Το επιβεβαιώνετε;»

Μάρτυρας: «Ναι. Ήταν συνέχεια μαζί. Δεν σήκωνε κουβέντα για εκείνον. Προστάτευε απολύτως τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι κρυφά από αυτόν. Είχαμε κάνει ένα ταξίδι οι τέσσερις μας στην Αυστρία. Άκουσα τον Ζήγρα που έκλεινε το ταξίδι στην Σαρδηνία για τον Άκη και την Βίκυ με ιδιωτικό αεροπλάνο. Μια φορά που τρώγαμε, ένας αστυνομικός του κ.Τσοχατζόπουλου είπε στον Ζήγρα: «Θυμάσαι ρε Νίκο που πηγαίναμε στο γραφείο του Μελά και παίρναμε χρήματα και τα κουβαλούσαμε;»»

Περιγράφοντας τις σχέσεις με άλλα πρόσωπα η μάρτυρας είπε ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης (για τον οποίο ο Ζήγρας κατήγγειλε πως του έδινε βαλίτσες με μαύρα χρήματα για τον Άκη) πήγε στο νοσοκομείο στην Αθήνα, και επισκέφτηκε τον Ζήγρα όταν ήταν άρρωστος: «Εγώ γνώρισα τον Μιχαηλίδη σε ένα γεύμα στην Κύπρο. Γνωρίζω και τον Γ. Σαχπατζίδη γιατί είχε συνεχείς επαφές με Ζήγρα».

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΩΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;»

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη Βίκυ Σταμάτη για την οποία είπε πως ο Ζήγρας «κάποιες φορές ήταν λίγο θυμωμένος μαζί της. Έλεγε ήταν ανάγκη να πάνε στο Παρίσι να παντρευτούν; Χάθηκαν τα ξωκλήσια στην Ελλάδα;». Κατέθεσε ακόμη ότι «ο Τσοχατζόπουλος είχε 5-6 Φιλιπινέζες. Ρωτούσα από πού; Από τον μισθό του μου έλεγε ο Ζήγρας...».