ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Π. Ψωμιάδη

Προφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Π. Ψωμιάδη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του ήδη κρατουμένου και καταδικασθέντος προέδρου του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται. Συγκεκριμένα, η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν τυπικό ρόλο στο συμβούλιο, ενώ ο γιος του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση που τον έφερε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς για τις κατηγορίες της απάτης, απιστίας, υπεξαίρεσης, εγκληματικής οργάνωσης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημία που προκλήθηκε από την υπόθεση της εταιρείας Ασπίς σε επενδυτές αλλά και στο Δημόσιο εκτιμάται πως ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Μαλιστα, ο ανακριτής φέρεται να έχει εντοπίσει λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών από το 2010 για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Κάπιταλ.

Πρόσφατα, του επιβλήθηκε εκ νέου προσωρινή κράτηση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ποσού 5,8 εκατ. ευρώ για υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας του, το 2000, τα οποία κατά την κατηγορία κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.