ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν (Vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν (Vid)

Άλλος ένας θάνατος βαραίνει τον χώρο του Πολιτισμού - Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν σε ηλικία 69 ετών

 

Ο παλαίμαχος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν, ο οποίος είχε υποδυθεί τον καθηγητή Σνέιπ στις ταινίες Χάρι Πότερ, μεταξύ πολλών άλλων, πέθανε σε ηλικία 69 ετών, δήλωσε σήμερα ο πράκτοράς του.

Ο Ρίκμαν ήταν γνωστός για τους ρόλους κακών που ενσάρκωσε στον κινηματογράφο μεταξύ των οποίων τον σερίφη του Νότινγχαμ στο «Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών» ενώ ήταν επίσης κορυφαίος ηθοποιός του θεάτρου.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έπασχε από καρκίνο.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους ηθοποιούς παγκοσμίως, με εξαιρετικούς ρόλους στο ενεργητικό του, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο.

Η καριέρα του εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες. Ήδη από τη δεκαετία του '80 ήταν γνωστός στο βρετανικό θεατρόφιλο κοινό.

Το αμερικανικό κοινό τον έμαθε μέσα από τη μεταφορά των «Επικίνδυνων Σχέσεων» που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 1987 (ρόλος για τον οποίο ήταν υποψήφιος για Tony).

Ο Ρίκμαν έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο BAFTA, υποδυόμενος τον δεσποτικό Σερίφη του Νότιγχαμ στην ταινία «Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών».

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρει: «Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλαν Ρίκμαν πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 69 ετών έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους».

Σχετικές ειδήσεις