ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ευρεία νίκη Σάντερς στην Νεβάδα

ΗΠΑ: Ευρεία νίκη Σάντερς στην Νεβάδα
(AP Photo/Damian Dovarganes)

Ο Μπέρνι Σάντερς καταγράφει μια ευρεία νίκη στην εσωκομματική ψηφοφορία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2020, που διεξήχθησαν το Σάββατο (23/2) στην Νεβάδα, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, ενώ ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει τη δεύτερη θέση, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες της εκστρατείας του.

Με καταμετρημένο το 11% των ψήφων, ο γερουσιαστής του Βερμόντ συγκεντρώνει το 47% και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ το 24%.

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ, πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα, λαμβάνει το 14% και η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν το 9%.

«Κερδίσαμε την Νεβάδα! Οικοδομούμε ένα πρωτοφανές λαϊκό κίνημα και μαζί δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να πετύχουμε», δήλωσε ο Σάντερς με ανάρτηση στο twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη ήδη τον βετεράνο πολιτικό.

«Φαίνεται ότι ο Τρελός Μπέρνι τα πάει καλά στη Σπουδαία Πολιτεία της Νεβάδα. Ο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι μοιάζουν τόσο αδύναμοι και αποκλείεται ο Μίνι Μάικ να αρχίζει ξανά την εκστρατεία του μετά τη χειρότερη εμφάνιση στην ιστορία των προεδρικών ντιμπέιτ. Συγχαρητήρια, Μπέρνι και μην τους επιτρέψεις να το αρπάξουν από εσένα», είπε ο Τραμπ με tweet του.

Με την νίκη του στην Νεβάδα, ο Σάντερς ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική της υποψηφιότητάς του, ενόψει της «Σούπερ Τρίτης», στις 3 Μαρτίου, όταν θα ψηφίσουν δεκατέσσερις πολιτείες και θα κριθεί τεράστιος αριθμός αντιπροσώπων στο εθνικό συνέδριο του κόμματος.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμήπου συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο οδηγός που σκότωσε τον 25χρονο Νάσο – Τι είπε στους αστυνομικούς

Πέθανε ο Δήμος Βερούκας – Θλίψη για τον Mr. Bazaar

Σχετικές ειδήσεις