ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Ισχυρή επιρροή» του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν

Ρωσία Ισλαμικό Κράτος
AP

Την ανησυχία του για τις απειλές από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων το Ισλαμικό Κράτος, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στους ηγέτες των χωρών της Κεντρικής Ασίας και μελών του του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), εξέφρασε την ανησυχία του για τις πιθανές απειλές που προέρχονται από το Αφγανιστάν, δηλώνοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να αποτραπεί οποιοσδήποτε αντίκτυπος του ακραίου Ισλάμ στην περιοχή από το Αφγανιστάν και να παραμείνουν μακριά οι εξτρεμιστές, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος και οι ηγέτες των χωρών του ΟΣΣΑ, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει ισχυρή επιρροή στο Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι και αυτό «συνιστά μια πολύ επικίνδυνη τάση, που απειλεί το χώρο του ΟΣΣΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ του συντονισμού των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του αφγανικού ζητήματος στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της G20.

Οι ηγέτες των χωρών του ΟΣΣΑ συμφώνησαν να ενεργήσουν από κοινού για να αποτρέψουν τις απειλές που προέρχονται αυτή τη στιγμή από το Αφγανιστάν , δήλωσε ο Πεσκόφ , προσθέτοντας ότι εξαιτίας της δημιουργηθείσας κατάστασης «δημιουργούνται πραγματικοί κίνδυνοι για όλη την περιοχή της Ευρασίας και τον κόσμο γενικά». Παράλληλα επισήμαναν την ότι πρέπει να αποτρέψουν τη στρατολόγηση πολιτών τους από εξτρεμιστές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Ίντερνετ.

Επίσης ο Πεσκόφ, δήλωσε ότι «εξακολουθεί να τίθεται με ιδιαίτερη οξύτητα το πρόβλημα του εμπορίου ναρκωτικών» επισημαίνοντας ότι οι χώρες του ΟΣΣΑ θα παρακολουθούν προσεκτικά το πως θα εξελίσσεται η κατάσταση στον τομέα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώνονται τα Βίλια και ο Προφήτης Ηλίας με μήνυμα του 112 λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς