ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άδεια παιδικά καρότσια για τα νεκρά παιδιά στο κέντρο της Λβιβ

Άδεια καρότσια στην πόλη Λβιβ
Άδεια καρότσια στην πόλη Λβιβ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μία σειρά απο άδεια παιδικά καροτσάκια τοποθέτησαν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία της πόλης Λβιβ, για να τιμήσουν τη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στη χώρα.

Οι αρχές στην Ουκρανία επιβεβαίωσαν σήμερα (19/3) ότι 112 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία, τρία περισσότερα από τη χθεσινή εκτίμηση των 109.

Το Κίεβο πρόσθεσε ότι 140 παιδιά έχουν τραυματιστεί στη σύγκρουση. Την ίδια στιγμή μία βουβή διαμαρτυρία που έγινε χθες στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας συγκίνηση και επαναφέροντας την ευχή να τελειώσει άμεσα ο πόλεμος.

Οι κάτοικοι τοποθέτησαν στην πλατεία 109 άδεια καρότσια που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Δύο αρκουδάκια τοποθετήθηκαν σε έναν μάρσιππο και ένα κοριτσάκι κάθισε σε ένα παγκάκι κρατώντας μια μικρή ουκρανική σημαία.

«Θυμηθείτε τα παιδιά σας, όταν ήταν μικρά και κάθονταν σε καροτσάκια όπως αυτά», δήλωσε η Ζουράβκα Νατάλια Τονκόβιτ, Καναδή υπήκοος ουκρανικής καταγωγής, η οποία περνούσε από το σημείο. Κάποια δεν θα καθίσουν σε αυτά τα καροτσάκια, διότι είναι νεκρά. Συγκρίνετέ τα αυτά με τα δικά σας παιδιά, θυμηθείτε τα συναισθήματά σας προς τα ίδια σας τα παιδιά… Δεν θέλω να δω κανένα άδειο παιδικό καρότσι» είπε σαν να ήθελε να απευθυνθεί στις Ρωσίδες μητέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF, περισσότερα απο ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς, μετά τη ρωσική εισβολή.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω απο 40.000 Σύροι ετοιμάζονται να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας