ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Πεκίνο: Νοσοκομεία εκστρατείας και έξτρα κλίνες για την αναχαίτιση του κορονοϊού

Νοσοκομεία εκστρατείας ετοιμάζει το Πεκίνο για να αναχαιτίσει την πανδημία
Νοσοκομεία εκστρατείας ετοιμάζει το Πεκίνο για να αναχαιτίσει την πανδημία
A.P

Το Πεκίνο προετοιμάζει νέες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για να αντιμετωπίσει την πανδημία, παρά το γεγονός οτι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παραμένει χαμηλός. 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα ανέφεραν οτι ένα νοσοκομείο 1.000 κλινών στο Xiaotangshan στα βορειοανατολικά προάστια που χτίστηκε για την επιδημία SARS το 2003 έχει ανακαινιστεί σε περίπτωση που χρειαστεί για τα κρούσματα κορονοϊού.

Ανεπίσημες αναφορές στο Διαδίκτυο αναφέρουν ότι χιλιάδες κρεβάτια έχουν προετοιμαστεί σε ένα κεντρικό κέντρο καραντίνας κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν επιβεβαίωσαν αυτές τις προετοιμασίες σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι φόβοι του κοινού.

Τα νέα κρούσματα στο Πεκίνο παρέμειναν σταθερά, καθώς μόλις 62 καταγράφηκαν τη Δευτέρα, 11 από αυτά χωρίς συμπτώματα, ελαφρώς αυξημένα από περίπου 50 που εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο. Το Πεκίνο ανέφερε περίπου 450 κρούσματα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Η Κίνα επιμένει στην αυστηρή προσέγγισή της «μηδενικής ανοχής απέναντι στην COVID-19» που περιορίζει τα ταξίδια, δοκιμάζει μαζικά ολόκληρες πόλεις και δημιουργεί τεράστιες προσωρινές εγκαταστάσεις για να προσπαθήσει να απομονώσει κάθε μολυσμένο άτομο. Τα lockdown ξεκινούν σε κτήρια και γειτονιές, αλλά επεκτείνονται σε όλη την πόλη εάν ο ιός εξαπλωθεί ευρέως.

Το Πεκίνο διέταξε τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια να κλείσουν για την εθνική εορτή της Πρωτομαγιάς που διαρκεί μέχρι την Τετάρτη, ενώ μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της Απαγορευμένης Πόλης και του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου, κλείνουν τους εσωτερικούς εκθεσιακούς τους χώρους από την Τρίτη.

Έχουν παραγγελθεί άλλοι τρεις γύροι δοκιμών για τους περισσότερους από τους 21 εκατομμύρια ανθρώπους της πόλης από την Τρίτη, μετά από παρόμοια απαίτηση την περασμένη εβδομάδα. Για την είσοδο στους περισσότερους δημόσιους χώρους απαιτείται ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ που λήφθηκε τις προηγούμενες 48 ώρες.

Οι αρχές στη Σανγκάη αρχίζουν σιγά-σιγά να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που έχουν περιορίσει περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους της πόλης στις κατοικίες ή τις γειτονιές τους για σχεδόν ένα μήνα. Η πόλη κατέγραψε άλλα 5.669 κρούσματα τη Δευτέρα, όλα εκτός από 274 από αυτά ασυμπτωματικά, και επιπλέον 20 θανάτους.

Ο απροσδόκητα χαμηλός αριθμός θανάτων της Σανγκάης εν μέσω ενός ξεσπάσματος περισσότερων από 400.000 κρουσμάτων έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο καταμέτρησης των θανάτων.

Η καραντίνα έχει οδηγήσει σε τεράστια έλλειψη τροφίμων και έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στην εθνική οικονομία. Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας κατέγραψε ημερήσια κορύφωση 27.605 νέων κρουσμάτων πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, στις 13 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Στη δίνη της πανδημίας το Πεκίνο: Βάζει «στοπ» σε γάμους και κηδείες, «λουκέτο» και στα σχολεία