ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει ο ΟΗΕ ότι αποσύρει το προσωπικό του από τη Συρία

Διαψεύδει ο ΟΗΕ ότι αποσύρει το προσωπικό του από τη Συρία

Ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε σήμερα τις πληροφορίες ότι ο διεθνής οργανισμός αποσύρει το προσωπικό του για να επιτρέψει να διεξαχθούν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία κι επισήμανε ότι το ανθρωπιστικό του έργο στην καθημαγμένη από την εμφύλια σύρραξη θα συνεχιστεί.

«Είδα κάθε είδους δημοσιεύματα που διατείνονται ότι η αποχώρηση της ομάδας των ειδικών στα χημικά όπλα κατά κάποιον τρόπο ανοίγει ένα παράθυρο για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κάποιου είδους», είπε ο Μάρτιν Νεσίρκι στους δημοσιογράφους.

«Ειλικρινά, αυτό είναι αλλόκοτο, και αποτελεί επίσης προσβολή για τα 1.000 και πλέον μέλη του προσωπικού μας, του προσωπικού του ΟΗΕ, που βρίσκονται στο πεδίο στη Συρία διανέμοντας ανθρωπιστική βοήθεια και τα οποία θα συνεχίσουν να χορηγούν κρίσιμη βοήθεια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Εξάλλου ο Νεσίρκι είπε ότι ο ΟΗΕ δεν πρόκειται να ανακοινώσει «κανένα συμπέρασμα» σχετικά με την χρήση χημικών όπλων στη Συρία ως την αποπεράτωση των αναλύσεων των ληφθέντων δειγμάτων σε εργαστήρια, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ομάδα των ειδικών, πρόσθεσε ο ίδιος, μπορεί κάλλιστα να εξακριβώσει τα γεγονότα με «αμερόληπτο και αξιόπιστο τρόπο».

Διαβάστε επίσης:

Εν αναμονή δήλωσης του Ομπάμα για τη Συρία

Προσγειώθηκε στο Ρότερνταμ αεροσκάφος με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη Ομπάμα και Ολάντ

Συρία: Στις ΗΠΑ στραμμένα όλα τα βλέμματα

Το 65% των Γάλλων λέει «όχι» σε στρατιωτική δράση στη Συρία

Συρία: Αύριο συνεδριάζουν οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών

Επικρίσεις Μέρκελ κατά Ρωσίας - Κίνας για τη στάση τους στη Συρία

Στη Βηρυτό οι επιθεωρητές του ΟΗΕ