Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει το Κάνσας-Συνεχίζεται η κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει το Κάνσας-Συνεχίζεται η κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Μια ασυνήθιστα σφοδρή χιονοθύελλα έντυσε στα λευκά το Κάνσας, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 25 εκατοστά πριν τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετακινηθούν προς τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής έως τη Νέα Αγγλία.

Η σφοδρότητα των χιονοπτώσεων ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και σχολεία σε ολόκληρη την πολιτεία, ενώ συμβούλευσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, την ώρα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μετακίνησης».

«Το Κάνσας Σίτι και το ανατολικό Κάνσας θα δουν πολύ χιόνι» δήλωσε ο Γκρεγκ Κάρμπιν, μετεωρολόγος του Κέντρου Πρόβλεψης Καταιγίδων της NWS. «Πρόκειται για έναν αξιοσημείωτο καιρό. Ο χειμώνας έχει εδραιωθεί. Δε μοιάζει να θέλει να φύγει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το σύστημα της καταιγίδας έφθασε χθες το βράδυ στο νοτιοδυτικό Κάνσας και αναμένεται να κορυφωθεί στο Κάνσας Σίτι σήμερα, ανέφερε ο Νταν Χάουμπλιτζελ. Μόλις το 3% των χειμερινών καταιγίδων που πλήττουν το Κάνσας Σίτι προκαλούν χιονόπτωση μεγαλύτερη από 15 εκατοστά, για αυτό ακριβώς το λόγο το καιρικό αυτό φαινόμενο χαρακτηρίζεται ασυνήθιστο, εξήγησε ο ίδιος.

Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται κατά μήκος των πολιτειών στα κεντρικά της Αμερικής, ενώ τα ακραία φαινόμενα θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά και τα βόρεια στις πολιτείες Πενσιλβάνια, Νέα Υόρκη και Νέα Αγγλία έως αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Νέο «κύμα» κακοκαιρίας στις ΗΠΑ: Ρεκόρ χιονόπτωσης στη Νέα Υόρκη