ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμή Power Pass: Ποιοι θα δουν πρώτοι τα χρήματα

Πληρωμή Power Pass: Ποιοι θα δουν πρώτοι τα χρήματα
Power Pass: Τα 6 στάδια της αίτησης
Intime News

Ξεκίνησε από σήμερα, Πέμπτη η ενημέρωση των πολιτών για την επιστροφή των χρημάτων που θα λάβουν από το Power Pass

Με e-mail ενημερώνονται από σήμερα Πέμπτη οι δικαιούχοι του Power Pass για την πληρωμή. Η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου και αρχικά τα ποσά θα αφορούν περίπου 1,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα. Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών. Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση δίνεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ με το κράτος να καλύπτει το 60% της αυξημένης κατανάλωσης για κύριες κατοικίες και φοιτητικές μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης και των εκπτώσεων από τους παρόχους.

Δείτε τα χρήματα που θα πάρετε.

Power Pass: Τα 6 στάδια της αίτησης

  • «Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Ωστόσο, μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.
  • «Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων:
    - αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
    - αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις για τα προστατευόμενα μέλη.
  • «Υπό εκκαθάριση»: Για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη.
  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής θα αποσταλεί στην τράπεζα που έχετε επιλέξει για να πιστωθεί το ποσό.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή έχει αποσταλεί στην τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και μπορείτε να λάβετε τα χρήματα που σας αναλογούν.

Ροή Ειδήσεων