ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Η παράταση χρόνου δεν είναι καλή ιδέα για την Ελλάδα

Eurogroup: Η παράταση χρόνου δεν είναι καλή ιδέα για την Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το Eurogroup, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά.

Ο κ. Ζανιάς αναμένεται να ενημερώσει για το κοινό προγραμματικό πλαίσιο στο οποίο στηρίχθηκε η συγκρότηση της Κυβέρνησης. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και να ζητήσει παράταση χρόνου, κάτι που ήδη φαίνεται να αρνείται ο υπουργός Οικονομικών της Φινλάνδίας, σχολιάζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι καλή ιδέα».

Από την πλευρά του ο Ιρλανδός υπουργός ανέφερε ότι είναι «πιθανές οι μικρές αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά όχι τώρα». Ο υπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι « η παράταση του ελληνικού προγράμματος δεν είναι από τα βασικά θέματα», ενώ ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ, σημείωσε ότι « ο ρυθμός αποπληρωμής από την Ελλάδα μπορεί να συζητηθεί».

Η Ισπανία θα υποβάλει «τις επόμενες ημέρες» το επίσημο αίτημα της στις χώρες της ευρωζώνης για το δάνειο που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, δήλωσε σήμερα ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος. «Το αίτημα για την επίσημη βοήθεια θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Είναι απλώς κάτι τυπικό. Σήμερα είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε την κατάσταση του ισπανικού τραπεζικού τομέα», δήλωσε ο ντε Γκίντος με την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για να παραστεί με τους ευρωπαίους ομολόγους του στη διάσκεψη του Eurogroup που πραγματοποιείται σήμερα.