ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για ελληνοτουρκικά: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Πέτσας για ελληνοτουρκικά: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Μήνυμα ότι «είμαστε μακριά από τη Χάγη και αυτό που θέλουμε είναι να προχωρήσουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία και αν υπάρξει θετικό έδαφος να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία» έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας σχετικά με τα σενάρια της εισόδου του τουρκικού πλοίου Ορούτς Ρέις στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα, τόνισε ότι «την πορεία του την παρακολουθούσαμε από την ώρα που μπήκε στα δικά μας θαλάσσια ύδατα και για αυτό στείλαμε τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» διαμήνυσε, μιλώντας στο OPEN.

Το προσφυγικό

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε «ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών με την μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα ή μέσα αίτησης ασύλου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν και οι κλειστές δομές».

Προστασία α’ κατοικίας

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «ότι κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μπουν στο υφιστάμενο σύστημα που λήγει στις 30 Απριλίου».

«Από το Μάιο θα υπάρχει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το αμέσως προσεχές διάστημα. Πάντως όσοι νιώθουν ότι απειλούνται ότι θα χάσουν την κατοικία τους, να μπουν στο σύστημα μέχρι την 30η Απριλίου» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Φαίη Σκορδά: Ούρλιαζε και έφυγε από το Πρωινό - Τι συνέβη;