ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου - Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για lockdown και πανηγύρια

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου - Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για lockdown και πανηγύρια
INTIME

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας. Σήμερα η σύσκεψη του πρωθυπουργικού επιτελείου πιθανόν να βγάλει ειδήσεις που θα φτάσουν ακόμα και σε περιορισμούς στα πανηγύρια.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται ως συνέχεια της προηγούμενης προκειμένου να γίνει μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr ο… λευκός καπνός που θα βγει από το πρωθυπουργικό μέγαρο θα αφορά μεταξύ άλλων εκτός από τα πανηγύρια και μέριμνα για εντατικότερους ελέγχους για την χρήση μάσκας, κυρίως στα Μέσα Μεταφοράς και τον τουρισμό.

Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα έχει και νέα σύσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ενώ στις 12:30 το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες.

Όπως φαίνεται και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει και για τα πανηγύρια με αρκετούς επιστήμονες να εισηγούνται ακόμα και την απαγόρευσή τους. Το στίγμα το έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε πως είναι δύσκολη η εφαρμογή των μέτρων προστασίας στα πανηγύρια λόγω του συνωστισμού.

Την ίδια ώρα, από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η Ελλάδα θα υποδέχεται πια και επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για τη χώρα. Το ενδεχόμενο να κλείνουν τα σύνορα προς ορισμένες χώρες είναι πάντα πάνω στο τραπέζι, όμως οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες.

Αντιστοίχως σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα, το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται ακόμα και την επιβολή τοπικών lockdown όπου κριθεί απαραίτητο, ανάλογα πάντα με την πορεία των κρουσμάτων.

Το βλέμμα πάντως της κυβέρνησης, αυτή την στιγμή, είναι στα Βαλκάνια, όπου η πανδημία καλπάζει. Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις, κανείς δεν περνά στο ελληνικό έδαφος από τον Προμαχώνα εάν δεν έχει βρεθεί αρνητικός σε τεστ έως 72 ώρες πριν την άφιξή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνεις για αυτοκίνητο; ΕΔΩ θα βρεις με 150 ευρώ - Όλη η λίστα (pics)