ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Στη δίνη της "μονταζιέρας" του Μαξίμου - Κάνουν το μαύρο άσπρο για να κρύψουν τις ευθύνες»

ΣΥΡΙΖΑ - ΒΟΥΛΗ
ΙΝΤΙΜΕ

Ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει και κατά το παρελθόν, το οποίο όμως εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καλούνται να λύσουν στη Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα τους βρίσκεται στη δίνη της «μονταζιέρας» του Μαξίμου, που με την αγαστή συνεργασία μερίδας του φιλοκυβερνητικού Τύπου, διαστρεβλώνει τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε αιφνιδιαστικά να εμφανιστεί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. «Για να μιλήσει απευθείας και αδιαμεσολάβητα στους πολίτες και να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από θέματα».

Πρώτος στόχος του, ήταν να βάλει στη θέση του τα πράγματα σχετικά με το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει άσχημη στο συγκεκριμένο μέτωπο. Όπως αναφέρουν από το στενό περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η «ανεμελιά» του πρωθυπουργού δεν μπορεί να κάνει το μαύρο, άσπρο και να κρύψει κάτω από το χαλάκι τα σχεδόν 3.000 κρούσματα, τους σχεδόν 100 νεκρούς και τους σταθερά πάνω από 800 διασωληνωμένους.

Δεύτερον, θέλησε να στηρίξει ο ίδιος ανοιχτά και χωρίς ναι μεν, αλλά, έναν εκ των στενότερων συνεργατών του, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, που όπως λένε από τη Κουμουνδούρου, έπεσε θύμα της κυβερνητικής μονταζιέρας. Από την Τρίτη, το Μέγαρο Μαξίμου και μία σειρά από φιλοκυβερνητικά μέσα, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ως τον εγκέφαλο κάποιας μεγάλης επιχείρησης «εκκαθάρισης» δημοσίων υπαλλήλων, όταν το κόμμα τους επιστρέψει στην εξουσία.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δ.Τζανακόπουλος αναφέρονταν σε επίορκους κρατικούς λειτουργούς, αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τις σχέσεις μερίδας αστυνομικών με ποινικούς, αλλά και τα παραδικαστικά κυκλώματα που κατά καιρούς έχουν αποκαλυφθεί. «Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα, ανεξάρτητα πολιτική ταυτότητας, που να μην γνωρίζει ότι υπάρχουν εστίες διαφθοράς και παραεξουσίας στο κράτος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «υπήρξε προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων είπε. Μία προπαγάνδα που ούτε οι ίδιοι που τη χρησιμοποιούν δεν την πιστεύουν».

Εκείνο πάντως που δύσκολα θα περίμενε ο Αλ.Τσίπρας, ήταν να πέσει ο ίδιος «θύμα» της «γαλάζιας μονταζιέρας». Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν από το περιβάλλον του ότι συνέβη. Όπως αναφέρουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε μέσω της εκπομπής να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να ξεχωρίζει εταιρία, γιατί το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετοί κυβερνητικοί και μιντιακοί παράγοντες, που υποστήριζαν ψευδώς -κατά τα λεγόμενα τους- πως το κόμμα τους είναι κατά του εμβολιασμού.

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι τα κέντρα που καταγγέλλουν για διαστρέβλωση των θέσεων και των λόγων τους, έσπευσαν να απομονώσουν τη φράση που χρησιμοποίησε ο αρχηγός τους, ότι η πλατφόρμα εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας 30-39 ετών, άνοιξε για να «ξεστοκάρουν» τα εμβόλια της AstraZeneca που τους είχαν ξεμείνει. Πέρα ότι πρόκειται για μία αντικειμενική αλήθεια, οι συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα λένε ότι αυτή η κουβέντα ειπώθηκε στα πλαίσια ενός ολόκληρου συλλογισμού, που κατέληξε στην ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες.

Τα παραπάνω περιστατικά, αντιμετωπίζονται με προβληματισμό από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και τη προπαγάνδα για να κρύψει αφενός τα «εγκληματικά» της λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, που έχουν φέρει τη χώρα μας στη θλιβερή πρωτιά των θανάτων ανά εκατομμύριο και από την άλλη για να μην μάθουν οι πολίτες τις δικές τους προτάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για SMS, μετακινήσεις και εκκλησίες - Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση