ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στην επιτροπή ειδικών κοινής αποδοχής;

Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στην επιτροπή ειδικών κοινής αποδοχής;
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες, οπότε και η πανδημία άρχισε να μαστίζει και τη χώρα μας, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους και περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές και εν γένει στη καθημερινότητα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ -και συνολικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης- έχει κατά γενική ομολογία στηρίξει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της.

Η όποια κριτική ασκείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πάντα από τη σκοπιά της αναποτελεσματικότητας των κινήσεων της κυβέρνησης σε αυτό τον τομέα. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η Κουμουνδούρου έχει σπεύσει να προσφέρει συναίνεση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τελευταία το προηγούμενο Σάββατο, οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό τη σύσταση μίας επιτροπής ειδικών επιστημόνων, η οποία θα έχει την αποδοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων – πρόταση που και αυτή απορρίφθηκε από τη πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί επιμένει ο Τσίπρας;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απάντησε αρνητικά στο προσκλητήριο Τσίπρα. Όπως είπε, το θέμα της επιτροπής δεν έχει να κάνει με το αν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των κομμάτων και ειδικά εκείνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με το αν την εμπιστεύεται η επιστημονική κοινότητα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επισημαίνουν ότι η πρόταση τους δεν έχει να κάνει με την επιστημονική καταξίωση των μελών της επιτροπής, όπως αναφέρει η κυβερνητική πλευρά – παρότι έχει αποδειχθεί περίτρανα πως δεν είναι λίγες οι φορές που η επιτροπή ήρθε απλά να επικυρώσει προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις.

Το θέμα για την Κουμουνδούρου, είναι ότι η κατάσταση έχει πλέον εκτραχυνθεί και πως, δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μία κατάσταση η οποία είναι πολύ χειρότερη από κάθε άλλη στιγμή. Και αυτή τη κρίσιμη ώρα, που το Εθνικό Σύστημα Υγείας στενάζει θα πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις, εξαιτίας της κυβερνητικής «ανεμελιάς» των προηγούμενων μηνών.

Αυτές οι αποφάσεις, συνεχίζουν πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, δεν μπορούν να ληφθούν από τη κυβέρνηση, παρά μόνο από μία επιστημονική επιτροπή που θα εμπιστεύονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Με απλά λόγια, όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσουν από κοινού το πολιτικό κόστος για να σωθούν ζωές.

«Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι», είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κυβέρνηση καιροσκόπων»

Την ώρα που η Κουμουνδούρου εμφανίζεται να σηκώσει ένα πολιτικό βάρος που σε καμία περίπτωση δεν της αναλογεί, έτσι ώστε να σωθούν όσοι περισσότεροι συνάνθρωποι μας γίνεται, πνέουν μένεα με τη στάση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζουν «καιροσκοπική».

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως το Μέγαρο Μαξίμου κάνει «εκπτώσεις» στη δημόσια Υγεία, με σκοπό να ικανοποιήσει το εκλογικό του ακροατήριο. Γι΄αυτό και εξαίρεσε τους ναούς από την υποχρέωση να τους επισκέπτονται οι πολίτες με rapid τεστ, αναγκάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη - Θα επηρεάσει τη χώρα μας; (vid)

Τουρκία: Θα «ρίξει» τον Ερντογάν η παραπαίουσα οικονομία μετά από 19 χρόνια;