ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - «Μάχη» στο ΚΙΝΑΛ

δημοσκόπηση GPO ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ
Νέα δημοσκοπική έρευνα της GPO.
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για τα ποσοστά των κομμάτων, την πανδημία και τη εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ.

Στη νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΚΙΝΑΛ 9,4% , το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η πανδημία

Σε ερώτηση για το ποιο θεωρούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα, οι ερωτηθέντες απάντησαν πρώτα την πανδημία με ποσοστό 60,9% και ακολουθούν η ακρίβεια με 17,6%, η ανεργία με 10,7%, η ασφάλεια και η εγκληματικότητα με 6,6% και τέλος τα ελληνοτουρκικά με 3,5%.

Κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας

Στο ερώτημα για πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων, το 41,5% απάντησε ότι οφείλεται κυρίως στον σχεδιασμό αντιμετώπισης από την κυβέρνηση, το 32% την αποδίδει στο χαμηλό ποσοστό του εμβολιασμού, ενώ το 25,4% απάντησε πως οφείλεται στη μη ορθή τήρηση των μέτρων.

Ντέρμπι στη κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Σε ερώτηση για ποιον υποψήφιο είναι πιθανό να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής: ο Ανδρέας Λοβέρδος λαμβάνει 31,7%, ο Γιώργος Παπανδρέου 27,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 27,3%, ο Παύλος Χρηστίδης 4,7%, ο Παύλος Γερουλάνος 3,9% και ο Χάρης Καστανίδης 3,2%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Με μοριακό τεστ η είσοδος στη Βρετανία για όλους τους ταξιδιώτες

Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική