ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από διαφορετικούς κόσμους Αχτσιόγλου - Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Από διαφορετικούς κόσμους Αχτσιόγλου - Κασσελάκης

Καμία σχέση ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο άνθρωποι με διαφορετικά background διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται «πυρετωδώς» με φόντο τον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης.

Από τη μία, η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, με σημαντική πορεία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θητεία στο υπουργείο Εργασίας, γνωρίζει τη λειτουργία και τις δομές του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζεται ως θετική η πορεία της στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Γεννημένη στα Γιαννιτσά, από πατέρα εργατολόγο και μητέρα γιατρό, φοίτησε σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το ΑΠΘ, όπου αρίστευσε. Στη συνέχεια, μετέβη στις Βρυξέλλες, ως συνεργάτιδα του Γιώργου Κατρούγκαλου και μερικά χρόνια αργότερα αποτέλεσε βασικό στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αποτελέσει προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης, που εμφανίστηκε εν μία νυκτί στα πολιτικά δρώμενα, δεν ήταν ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε επαφή με την κουλτούρα και τις βασικές αρχές που διέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Αμερική.

Μεγαλωμένος στα βόρεια προάστια από πατέρα επιχειρηματία και μητέρα ιατρό και καθηγήτρια πανεπιστημίου, φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και εν συνεχεία ταξίδεψε στην Αμερική, όπου αρχικά έζησε σε σχολείο με υποτροφία και αργότερα βρέθηκε στη Goldman Sachs. Όταν αποχώρησε, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις και το 2023, μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως Αχτσιόγλου και Κασσελάκης προέρχονται από δύο διαφορετικούς κόσμους. Η Έφη Αχτσιόγλου, με καλύτερη αντίληψη των κοινωνικών προβλημάτων και της οικονομικής πραγματικότητας που επικρατεί στην Ελλάδα και ο Στέφανος Κασσελάκης, που έχει περάσει και από την Goldman Sachs και το επιτελείο του Μπάιντεν, μάλλον έχει εντρυφήσει περισσότερο στην αμερικανική οικονομία και στο πολιτικό στάτους που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις