ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ιδιαίτερα αρνητική για τα συμφέροντα της κοινωνίας η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος: Ιδιαίτερα αρνητική για τα συμφέροντα της κοινωνίας η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως ιδιαίτερη αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις αποχωρήσεις από το κόμμα ο Σωκράτης Φάμελλος

Για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ της ομάδας της Εφης Αχτσιόγλου μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε: «Η σημερινή αποχώρηση συντρόφων και συντροφισσών (μέχρι σήμερα) είναι μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Διότι αδυνατίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση την ώρα που ο Μητσοτάκης υλοποιεί ένα ευρύτατο σχέδιο κατεδάφισης δικαιωμάτων και ασφάλειας της κοινωνίας, από το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι τον προϋπολογισμό, από τα θέματα των φυσικών καταστροφών μέχρι την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Αδυνατίζει την Αριστερά απέναντι σε μία κυβέρνηση οδοστρωτήρα. Ενώ ο κος Μητσοτάκης συντρίβει τις προοπτικές και τις προσδοκίες της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασχολείται με τα εσωκομματικά του προβλήματα. Θεωρώ ότι η επιλογή τους να αποχωρήσουν είναι λανθασμένη. Το ίδιο είχα πει και για την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα. Και επειδή δεν μπήκαν τα πολιτικά ζητήματα στα κομματικά όργανα και στο Συνέδριο».

Εξήγησε ότι η διαφωνία του έγκειται στο ότι οι αποχωρήσεις αυτές προοικονομούν και υποθέτουν πολιτικές επιλογές και δεν περιμένουν να γίνει το Συνέδριο ώστε να τοποθετηθούν όλες και όλοι πολιτικά: «Η διαφωνία εκ μέρους των αποχωρούντων αυτή τη στιγμή εστιάζεται εκ των πραγμάτων στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του. Δεν δίνουν όμως, με την αποχώρησή τους, το δικαίωμα σε όλους μας να συζητήσουμε τις όποιες διαφωνίες θα μπορούσαν να καταθέσουν και οι ίδιοι στο Συνέδριο και να ψηφίσουμε για πολιτικές θέσεις. Εδώ και μήνες τονίζω ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν μόνο θέμα ηγεσίας. Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας το πρόβλημα αλλά τα χαρακτηριστικά του κόμματος, το έλλειμμα αξιοπιστίας και η απομάκρυνσή του από την κοινωνία».

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με λιγότερες δυνάμεις από σήμερα, πρέπει να ανασυγκροτηθεί για να δημιουργήσει γραμμή άμυνας απέναντι στις καταστροφικές για την κοινωνία πολιτικές της κυβέρνησης: «Απέναντι στη συντριβή των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματικών μέσω του φορολογικού, μετά την εξαπάτησή τους μάλιστα προεκλογικά από τη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει λοιπόν να βάλουμε όλοι και όλες τα δυνατά μας για να καλύψουμε το κενό και να προχωρήσουμε στη συνέχεια φυσικά στο Συνέδριο».

«Θέλω να μην υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις, όπως δεν ήθελα να πραγματοποιηθούν και αυτές. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και για αυτό είμαι αριστερός», απάντησε σε ερώτημα για την πιθανότητα νέων αποχωρήσεων.