ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση του Υπ.Προ.Πο στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα της ΕΔΕ

Σκληρή απάντηση του Υπ.Προ.Πο στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα της ΕΔΕ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που εξέδωσε ως απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Υπουργείο αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

«Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις... συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίσθηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων!

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση.

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης...»