ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναρμόδιοι δηλώνουν στο ΥΠΕΘΑ για την αμυντική βιομηχανία!

ΣΥΡΙΖΑ: Αναρμόδιοι δηλώνουν στο ΥΠΕΘΑ για την αμυντική βιομηχανία!

«Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κων/νος Τσιάρας ενημέρωσε σήμερα την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει ακρόαση φορέων και επομένως δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα ακρόασης που υπέβαλαν το Eργατοϋπαλληλικό Kέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΛΒΟ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίσης ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αναρμόδιο (!) να ενημερώσει την Βουλή για το σήμερα και το αύριο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, διότι εποπτεύον είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Η απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής αποτυπώνει την κεντρική ιδέα των Κυβερνήσεων του Μνημονίου. Οι αποφάσεις για την αμυντική βιομηχανία λαμβάνονται χωρίς τους εργαζόμενους, μακριά από τη Βουλή και με τους αρμόδιους Υπουργούς να «νίπτουν τας χείρας τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την στήριξή του στους εργαζόμενους, καλεί για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την αίτηση υπαγωγής της ΕΛΒΟ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και να προσέλθει στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων να συζητήσει για το μέλλον της εταιρείας. Μετά από την σημερινή εξέλιξη καλούμε πλέον τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή».

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Η τροπολογία για τα ΕΑΣ οδηγεί σε μαζικές απολύσεις

Γιατί η τρόικα έβαλε λουκέτο στην ελληνική πολεμική βιομηχανία