Στην Ουγγαρία ο Ευ. Βενιζέλος

Στην Ουγγαρία ο Ευ. Βενιζέλος

Συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του Janos Martonyi, είχε σήμερα στη Βουδαπέστη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ελληνο-ουγγρικές σχέσεις με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών και του τουρισμού, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Ουγγαρίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εξετάστηκαν, επίσης, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας σε σχέση με ζητήματα ιδιαίτερου ουγγρικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης τραπεζών και η διαχείριση μεταναστευτικών ροών και πιέσεων που ασκούνται, όχι μόνο στα θαλάσσια αλλά και στα χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και δημιουργικό κλίμα, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί συνέχεια στις διαβουλεύσεις μέσω της σύγκλησης της Μεικτής Ομάδας Εργασίας.

Ο κ. Βενιζέλος επισκέπτεται τη Βουδαπέστη, προκειμένου να μετάσχει στη συνάντηση των τεσσάρων χωρών της Ομάδας Visegrad (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνάντησης, θα συζητηθεί, κυρίως, το σχέδιο του λεγομένου ενεργειακού διαδρόμου Αιγαίου-Βαλτικής, στη συγκρότηση του οποίου ιδιαίτερο ρόλο παίζει ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, αλλά και οι υποδομές αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας που διαθέτει η Ελλάδα.