ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η νέα Μεταπολίτευση έχει ξεκινήσει

Σαμαράς: Η νέα Μεταπολίτευση έχει ξεκινήσει

Άρθρο – παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, φιλοξενείται στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Σαμαράς αρχικά κάνει λόγο για λαϊκισμό, αναφέροντας πως "την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά".

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τονίζοντας με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την Μεταπολίτευση, πως αντιμετώπισε επιτυχώς την τροχοπέδη του λαϊκισμού.

«Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε! Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει!».

Τέλος, για την περίοδο της διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει να ασκήσει κριτική στις κυβερνήσεις που ακολούθησαν:

«Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα. Αλλά τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεμπλέξει από τις στρεβλώσεις που άφησε πάνω της το 'δίδυμο καρκίνωμα' του λαϊκισμού και του κρατισμού».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς σε Μέρκελ: Δε βγαίνει άλλο