ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Το 56% των Ελλήνων δεν επιθυμεί εκλογές

Γεωργαντάς: Το 56% των Ελλήνων δεν επιθυμεί εκλογές

Επικίνδυνηχαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας,Γιώργος Γεωργαντάς,την άποψη που εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,Νίκος Βούτσης,σύμφωνα με την οποία,όποιος καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, δεν νομιμοποιείται να υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι με το νέο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση βάζει τέλος στην εποχή των ελλειμμάτων, σε φαύλες πολιτικές, κατεστημένα και παρασιτισμούς και επανέλαβε πως η υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είναι άσχετη με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Μην προσπαθείτε να εγκλωβίσετε τη βούληση των βουλευτών», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς και χαρακτήρισε έωλο το επιχείρημα της αντιπολίτευσης για ανάγκη εκλογών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 56% των Ελλήνων δεν επιθυμεί εκλογές.

Ακόμη, ο κ. Γεωργαντάς, αναφερόμενος στην «προεδρολογία», έκανε λόγο για «κομματικό παραλογισμό».

«Υπάρχει το τελευταίο διάστημα, ένας κομματικός παραλογισμός με ηθικούς αυτουργούς γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνο μονοπάτι τη χώρα», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Υπάρχει μια πολιτική παραφιλολογία γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο για τους 180 ή τους 120. Υπάρχει ένας παραλογισμός, όμως, σε αυτή τη συζήτηση. Γιατί, για ποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κουβεντιάζουμε, όταν δεν υπάρχουν ονόματα; Για να γίνει δημόσιος διάλογος εμείς όλοι, και το εννοώ το εμείς, θα πρέπει με άλλα εφαλτήρια να προσεγγίσουμε το θέμα».

Όπως τόνισε, πρέπει, όταν υπάρξουν οι προτάσεις των κομμάτων, τότε ο καθένας με τα επιχειρήματά του, να πει αν πρέπει ή όχι να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις