ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγώνας δρόμου από το Μέγαρο Μαξίμου μήπως και πείσει για την Συμφωνία των Πρεσπών

Αγώνας δρόμου από το Μέγαρο Μαξίμου μήπως και πείσει για την Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι πολίτες, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων και υπέρ πάντων ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την δύσκολη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση αποκαλύπτει το Μέγαρο Μαξίμου μέσω μίας μακροσκελούς ανακοίνωσης στην οποία αποκαλύπτει τα σχέδια του πριν φτάσει στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αυτή κάνει άνοιγμα τόσο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και στους απλούς πολίτες ενώ επαναφέρει το αίτημα Τσίπρα για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επί της ουσίας η ανακοίνωση είναι και απάντηση στις προειδοποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας να μην επιλέξει διαδικασίες fast track αλλά να δώσει χρόνο στους βουλευτές να εκφραστούν στη βουλή.

«Δεν πρόκειται να επιλέξουμε διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωσή της. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προωθήσουμε μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου συμπληρώνοντας πως «αντίθετα, πρόθεσή μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης για όλες τις πτυχές της, ούτως ώστε με νηφαλιότητα να μπορεί να κρίνει αν αυτή είναι υπέρ ή κατά των εθνικών μας συμφερόντων».

«Επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια, και να κρίνει με λογική και ευαισθησία, και με βάση την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα, και εθνικιστικές κορώνες» συνεχίζει υιοθετώντας τους τόνους αλλά και την φρασεολογία του χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Όπως αποκαλύπτουν μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών θα τρέξει καμπάνια (σ.σ. πληρωμένη;) στον κυριακάτικο τύπο δίνοντας στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας. «Για να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν».

Με την ανακοίνωση επαναφέρουν το αίτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ντιμπέιτ κάτι που ήδη έχει απορρίψει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Θεωρούμε σημαντικό βήμα για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, τη διεξαγωγή της συζήτησης (ντιμπέιτ) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με μοναδικό θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών, που πρότεινε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Η πρότασή μας είναι η συζήτηση να είναι διακαναλική, και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως «οι πολίτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού».

Τέλος επιχειρείται άνοιγμα προς τους βουλευτές των άλλων κομμάτων εν όψει τις κρίσιμης ψηφοφορίας: «το ίδιο καλούνται να πράξουν και όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, όπως και ο κάθε βουλευτής. Σε τέτοια μείζονα εθνικά θέματα, αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το πατριωτικό συμφέρον και η βεβαιότητα ότι οι πάντες θα κριθούν από τον λαό, και την Ιστορία. Γιατί και σήμερα, όπως και πάντα, εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό».